АКТУАЛЬНО

Неділя про блудного сина в УГКЦ - День особливої уваги до в'язничного служіння

Середа, 24 лютого 2016, 13:31
Улітку 2010 року Синод Єпископів Української Греко-Католицької Церкви проголосив Неділю про блудного сина Днем особливої уваги УГКЦ до в’язничного служіння. Було прийнято рішення про проведення єпархіальних збірок на місцеві потреби в'язничного душпастирства, оскільки це важливе служіння потребує належної підтримки. 2016 року цей день припадає на 28 лютого.

Церква бажає заохотити всіх священиків і вірян ревно помолитися про визволення в'язнів. Багато синів і доньок нашої Батьківщини опинилися в неволі у ворога, що розв'язав війну проти України як суверенної держави. Ми не повинні засмучуватися випробовуваннями та Божими допустами, а маємо посилити нашу молитву. Найперше помолімося за тих, хто став жертвою терору, незаконного поневолення і злочинів проти людяності.

У праці із в’язнями пенітенціарне душпастирство УГКЦ приділяє особливу увагу темі надолуження за злочини та потребі вибачення. Одним із завдань в'язничного служіння є допомогти досягнути повного примирення з потерпілою стороною. До цієї праці Церква закликає капеланів і волонтерів пенітенціарного служіння.

https://www.facebook.com/dushpastyrstvo/posts/1680501735569093

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next