АКТУАЛЬНО

Неділя прощення у Прилуцькій виховній колонії

Середа, 25 лютого 2015, 10:34
22 лютого 2015 року, у Сиропусну неділю, яку ще називають Неділею прощення, в’язнів Прилуцької виховної колонії для неповнолітніх відвідали капелан колонії отець Дмитро Горнакевич, волонтери з Києва Олексій та Олена, і семінаристи КТДС – брати Олег Климончук, Сергій Підтілов та Олег Карпенко.

Зустріч розпочалася із ділення волонтерів своїм досвідом образи та прощення, силою яку має прощення кривдників, після чого усі присутні роздумували над недільним Євангелієм та притчею про немилосердного боржника, яка показує нашу гріховність, Боже милосердя, та закликає прощати кривдникам.

Також гості нагадали юнакам, що 22 лютого ми відзначаємо Міжнародний день підтримки жертв злочинів та зловживання владою та відзначили важливість примирення між кривдником та жертвою, надолуження за злочини. Тому волонтери згадали про систему відновного правосуддя, а також про можливі ситуації зловживання владою у виправній системі – неправомірне затримання, затягування чи імітація слідчих дій, упереджене ставлення до підозрюваних, шантаж, корупцію та іншу несправедливість, яку покликані перемагати добром усі люди доброї волі. Брати закликали юнаків простити усю завдану їм кривду – адже сам Спаситель, якого було несправедливо засуджено та розп’ято, але який молився про прощення своїх кривдників, є взірцем прощення. Парадоксально, але Бог теж потребує нашого пробачення – адже як часто ми носимо у своєму серці образу на Бога за, на нашу думку, несправедливість та зло, яке мало місце в нашому житті! Бог, натомість, за словами Папи Франциска, ніколи не втомлюється прощати нам наші провини. А примиритися з Богом ми можемо в святому таїнстві Покаяння (Сповіді).

Наостанок зустрічі отець Дмитро влучно підсумував усе сказане про значення та силу прощення, звершив Чин всепрощення, в якому присутні попросили один в одного пробачення та чистими від взаємних образ та кривд увійшли в час Великого посту.

prison-pastoral.blogspot.de

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next