АКТУАЛЬНО

«Нехай Дух Святий навчить нас у цей непростий час молитися з Церквою і в Церкві», – Блаженніший Святослав у відеопроєкті

Понеділок, 06 липня 2020, 21:26
Християнин не є відокремленою чи закритою на собі особою, яка живе своїм приватним, глибоко-особистим життям. Бути християнином означає бути членом спільноти. На цьому наголосив Глава УГКЦ у 8-му випуску проєкту «Живого телебачення» «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе», в якому Глава Церкви пояснив важливість участі у спільній молитві, зокрема Літургії.

«На жаль, у сучасному світі прийнято вважати, що релігія – це приватна справа, про яку не потрібно говорити в суспільстві чи згадувати у спілкуванні з людьми. Натомість правда про те, ким є християнин, показує, що всі ми спасаємося як члени Божого люду. Тому бути християнином означає бути членом спільноти», – зазначив архиєрей.

Блаженніший пояснив, що навіть молячись наодинці, християнин має почуватися частиною церковної спільноти. А під час зібрання на спільну молитву – відчувати, що в одну спільноту християни об’єднуються лише завдяки дії Святого Духа, який є учителем справжньої молитви.

Глава УГКЦ також пояснив, чому ми називаємо Божественну Літургію Службою Божою. «Під час Літургії сам Син Божий сходить із небес до зібраних в Його ім’я, щоб їм послужити. І тому, оскільки ми маємо багато особистих потреб, ран чи якихось нерозв’язаних питань, саме Божественна Літургія є найкращим моментом, щоб представити Богові все, що так нас непокоїть», – сказав Блаженніший Святослав і додав, що перебувати разом на молитві під час Божественної Літургії є природним способом бути Церквою.

На завершення катехизи Глава УГКЦ наголосив на тому, що у нинішній час карантину дуже важливо усвідомити саме спільнотний вимір Церкви, і запросив усіх молільників не боятися зблизитися з Богом та зі спільнотою Церкви. «Нехай Дух Святий навчить нас у цей непростий час молитися з Церквою і в Церкві, з Христом і в Ньому до нашого Небесного Отця», – побажав Блаженніший Святослав.

Нагадуємо, що 16 травня 2020 року в УГКЦ стартував новий відеопроєкт «Блаженніший Святослав: #доступно_про_важливе». У ньому Глава УГКЦ у доступний спосіб пояснює важливі християнські істини. Перші випуски проєкту були присвячені змістові молитви, тепер же Глава УГКЦ розважає над її способом. Переглядати нові випуски проєкту можна щосуботи о 21:00 на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next