АКТУАЛЬНО

«Нехай усі ваші ангелятка будуть здорові»: Блаженніший Святослав відвідав Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню

Понеділок, 31 травня 2021, 14:58
Сьогодні, 31 травня 2021 року, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав відвідав Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню, де зустрівся з медперсоналом і дітьми, які проходять тут лікування, та їхніми батьками.

Блаженнішого Святослава, Отця і Главу УГКЦ, та владику Володимира Війтишина, архиєпископа і митрополита Івано-Франківського, привітав головний лікар Тарас Мельник із представниками місцевої влади.

Глава Церкви розповів, що прибув сюди, щоб висловити педіатрам свою вдячність, підтримку і засвідчити про молитву за них всієї УГКЦ, а також щоб помолитися за діточок, які хворіють і лікуються в обласній дитячій клінічній лікарні Івано-Франківська.

«Завтра, 1 червня, відзначаємо Всесвітній день захисту дітей. Діти є чи не найуразливішою частиною будь-якого суспільства, зокрема й українського. Наші діти справді потребують особливої уваги і опіки з боку держави, суспільства і Церкви», – сказав Глава УГКЦ у вітальному слові.

Наші діти, їхні матері та батьки, заявив Предстоятель, потребують окремого права доступу до кваліфікованої, професійної, безпечної медицини, щоб наші батьки не мусили лікувати своїх дітей закордоном, але щоб усі необхідні засоби для збереження життя і здоров’я можна було б їм отримати у себе вдома. «Усі ми разом з вами повинні до цього прагнути», – сказав він.

Блаженніший Святослав наголосив на потребі говорити не лише про захист дитинства і материнства, а й про відповідальне батьківство: «Батько має дуже важливу роль у місії виховання своїх дітей, підтримки своєї дружини. Часом так буває, що, коли хворіє дитятко, то з ним у лікарні перебуває мама. Але так важливо для дитятка і мами, щоб тато був поруч, щоб був одним із тих, хто співстраждає і разом зі своєю родиною рухається вперед».

З огляду на те, що в 2021 році Українська Греко-Католицька Церква звертає особливу увагу на родину, сім’ю, Глава Церкви вкотре закликав державних мужів до формування в Україні окремої серйозної державної політики підтримки сім’ї, батьківства і материнства та окремої політики, спрямованої на захист і лікування дітей.

Перед візитом Блаженнішого Святослава до онкогематологічного та реанімаційного відділень ІФ ОДКЛ, головний лікар Тарас Мельник звернувся нього з проханням про благословення для діток, їх батьків, всього медичного персоналу та всіх присутніх. Варто зазначити, що обласна дитяча клінічна лікарня – єдиний заклад в області з дитячим онкогематологічного відділенням, в якому наразі перебуває 25 пацієнтів.

Відтак Блаженніший Святослав відвідав відділення обласної лікарні, де зустрівся з дітьми та їхніми батьками, а також лікарями закладу.

Після молитви за здоров’я всіх діточок та медперсоналу закладу, яку Глава УГКЦ разом із медичними капеланами звершив у каплиці, він поділився своїми враженнями від відвідин лікарні з журналістами.

«Дуже зворушливо мені було відвідати онкохворих дітей, побачити очі їхніх батьків. Сьогодні людська цивілізація, зокрема в галузі медицини, має колосальні здобутки, але завжди є певна межа. Коли дивишся в очі хворих діточок з тими шрамами на голові, усвідомлюєш, що перед складною хворобою людина почувається обмеженою і немічною. Тому з великим зворушенням я клав руки на голови цих діточок і просив: Господи, подаруй лікарям мужність, силу, професійність, а всім нам силу любові, щоб тих діточок підтримати. Бо вони, дивлячись на нас, хотіли побачити в нас для себе надію», – розповів Блаженніший Святослав.

За словами Глави Церкви, його особливо вразила робота відділення інтенсивної терапії для новонароджених, а також той факт, що в цій лікарні не померла жодна дитина, яка тяжко хворіла на Covid-19, – виходили всіх. Про це, на переконання Блаженнішого Святослава, має знати весь світ, адже таким успіхом не можуть похвалитися навіть найбільші клініки в багатих країнах.

Прощаючись із лікарями, Глава УГКЦ побажав їм, щоб вони мали якомога більше добрих новин для хворих діточок та їхніх батьків.

Варто зазначити, що метою зустрічі стало привернення уваги громадськості до проблематики захисту дітей та наголошення на тому, що доступна, якісна та безпечна медицина для дітей – обов'язок громади і держави.

Департамент інформації УГКЦ,
фото: Дмитро Дем’янів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next