АКТУАЛЬНО

Неллі Холтобіна – лауреат стипендії імені Богдана Сольчаника

Середа, 13 вересня 2017, 17:10
В УКУ завершився конкурс серед аспірантів на присудження стипендії імені Богдана Сольчаника, героя Небесної сотні і викладача УКУ. Лауреатом стипендії стала Неллі Холтобіна, аспірантка кафедри Світової історії нового і новітнього часу, ІІ р.н., за спеціальністю “Історія та археологія”.

Згідно з Положенням про іменну стипендію імені Героя України Богдана Сольчаника,  упродовж року лауреат отримуватиме стипендію удвічі більшу за звичайну стипендію аспіранта (близько 5000 грн). Цією стипендією вже вдруге нагороджують найкращих аспірантів Університету. Торік її отримав аспірант ІІІІ р.н., кафедри нової та новітньої історії України за спеціальністю “Історія України”, Іван Альмес.

Умовою для отримання стипендії є науковий доробок, участь у наукових конференціях, міжнародний досвід, громадська діяльність. Перевага надається претендентам, які в дисертаційному дослідженні застосовують міждисциплінарний підхід. Стипендію встановлює ректор відповідним наказом за рекомендацією Вченої ради Університету на основі результатів навчання в аспірантурі, наукових досліджень та активної громадської участі. 

У переліку наукових здобутків та заслуг Неллі варто відзначити її участь у літніх школах у Гарвардському (США) та Кембриджському (Англія) університетах і міжнародних семінарах, аспірантка також бере активну участь в академічному житті гуманітарного факультету.

У своїх дослідженнях Неллі Холтобіна використовує міждисциплінарний підхід. Неллі аргументує, що “він обумовлений тематикою дослідження – ментальною картографією, якою в Україні займається лише кілька дослідників. Цей напрям історичних досліджень вивчає уявлення певної групи людей про інші території та спільноти. У таких дослідженнях використовується методологія когнітивної психології та філософські підходи, разом з глибинним текстуальним аналізом”. У ході написання дисертації аспірантка також планує зробити коментований переклад спогадів Едварда Деніела Кларка, які описують землі, людей та звичаї Російської імперії початку ХІХ століття. Це буде перший переклад цих спогадів українською мовою. Науковий керівник аспірантки, доктор істор. наук, професор, завідувач кафедри світової історії нового і новітнього часу Вадим Ададуров, зазначає: 

“Таке дослідження історико-філологічного характеру має всі підстави стати вагомим практичним внеском Неллі Холтобіної у інтердисциплінарний характер навчально-дослідницької програми гуманітарного факультету”. 

Окрім наукових досягнень, лауреатка стипендії також є волонтером кількох груп, які допомагають військовим та внутрішньо переміщеним особам. Неллі з цього приводу сказала: “Для мене велика честь отримати цю стипенлію. Я хочу використати надану мені можливість не тільки для розвитку української історичної науки, а й для активнішої громадської діяльності, адже в Україні є багато людей, які потребують допомоги”.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ucu.edu.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next