АКТУАЛЬНО

Нерукотворний образ Ісуса Христа вже у Зарваниці

Понеділок, 13 лютого 2017, 12:54
Чудотворна ікона Лику Христового прибула на Тернопільщину сьогодні, 12 лютого. Її зустрічала у Зарваниці велика кількість вірних, аби поклонитися унікальній реліквії часів земного життя Спасителя.

Архиєрейською Божественною Літургією, котру очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Василь Семенюк, розпочалося урочисте почитання ікони.

«Ми дуже хотіли, щоб у цей нелегкий час ця ікона прибула в Україну. Це важливо для духовного піднесення нашого народу та національної єдності, для того щоб народ просив Ісуса за мир і спокій в Україні. Я вірю, що Ісус вислухає ці молитви і в Україні запанує мир, повернуться наші хлопці-бійці, а також ті, хто у складний економічний час покинув домівки у пошуках заробітку. Повернеться наша земля, яку загарбали, і Україна стане європейською, багатою, могутньою державою», - зазначив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.

Історія оригіналу Нерукотворного образу Ісуса Христа оповита багатьма переказами. Він є особливою реліквією для християн. Починаючи з 1870 року, це лише третій раз, коли Нерукотворний Спас дають для богопочитання у храмі, і тільки вдруге, як Ватикан дозволив прикладатися до реліквії.

На початку 2015 року за благословення Святішого Отця Франциска свята реліквія вперше з’явилася в Україні. Сотні тисяч вірян мали унікальну можливість приступити до образу у соборі Святого Юра у Львові.

Поява святині в Україні - символічний акт підтримки Святим Престолом України у складний для неї час і важливий знак надії.

Розпорядок паломництв у Зарваниці:

12 лютого  - Зарваницький, Теребовлянський деканати, Бучацька єпархія 

13 лютого - Козлівський,  Козівський деканати, Бучацька єпархія

14 лютого - Кам’янець-Подільський деканат, Бучацька єпархія

15 лютого - Микулинецький, Бережанський деканати, Бучацька єпархія

Свята Літургія - щодня о 8.00, 10.00, 12.00, 16.00. Вечірня – о 17.00.

16-22 лютого ікона перебуватиме в архикатедральному соборі УГКЦ Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці Тернополя.

www.tze.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next