АКТУАЛЬНО

Невідома напала на греко-католицького священника в Бельгії

Вівторок, 28 липня 2020, 13:15
Священник Іван Данчевський, настоятель української греко-католицької громади Різдва Івана Хрестителя в м. Гент (Бельгія), повідомив на своїй фейсбук-сторінці про напад на нього невідомої жінки цієї неділі, 26 липня.

"Це все відбувалося дуже швидко, — розповів РІСУ деталі інциденту о. Іван. — Після завершення Літургії я повертався до будинку, де мешкаю. Він одразу при церкві. Коли вийняв ключі, щоб відімкнути двері, до мене підбігла незнайома жінка і намагалася відібрати ключі та потрапити до будинку. Їй це, очевидно, не вдалося, вона почала кричати, що цей будинок її, що храм скоро стане мечеттю".

За словами священнослужителя, жінка була дуже агресивною, згадувала пророка Мухаммеда. "Оскільки я повернувся до храму, то вона в нього не заходила. Я стояв у дверях, намагався її заспокоїти, але у відповідь чув тільки щось арабською", — розповідає о. Іван.

Священник викликав поліцію. Коли прибули поліцейські, то не виявили в нападниці посвідчення особи. Вона намагалася втекти, але її затримали і відвезли у відділок.

"Не знаю, чи це людина з порушеною психікою, чи релігійна фанатичка... Можливо, провокація", — зауважує священник. Він також припускає, що агресію в жінки викликало те, що він був одягнутий у підрясник.

За словами парафіян, вони зауважили цю жінку ще коли йшли до храму і коли з нього виходили, але вона поводилися не агресивно, хоч і підозріло.

Отець Іван служить у парафії вже два роки, відколи заснована ця громада. "Це перша така ситуація в Генті, — зауважує він. — Ми служимо в одному храмі разом з бельгійською римо-католицькою спільнотою. Вони мають першу Літургію о 9:30, а ми о 11:00. Я живу одразу біля храму. Район, у якому є храм, переважно є мусульманським. Але з усіма маю добрі стосунки. Вони всі знають, що я є українським священником".

Він припускає, що ця жінка взагалі не проживає в Генті.

risu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next