АКТУАЛЬНО

Нові священики у провінції Найсвятішого Спасителя

Понеділок, 06 листопада 2017, 13:47
5 листопада у Крехівському монастирі Святого Миколая відбулися ієрейські свячення чотирьох дияконів василіан із рук владики Василя (Тучапця), Екзарха Харківського.

Божественну Літургію разом із владикою Василем співслужили: протоігумен провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоан Школик, ЧСВВ, члени провінційної управи, настоятелі та численні ієромонахи василіани. Богослужіння супроводжував спів чоловічого монашого хору «Deisis» із Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені митрополита Йосифа Велямина Рутського.

У своїй гомілії архиєрей, роздумуючи над Євангелієм, зосередився на рисах Христових служителів. «Господь в незбагненний і дивний спосіб вибирає собі слуг, апостолів», - наголосив проповідник. Говорячи про дияконів, які стали кандидатами до священства, владика зазначив, що від сьогодні вони також стануть на шлях активного служіння Господеві, щоб проповідувати слідом за Христом Добру Новину про Царство Боже.

Далі архиєрей роздумував над відповідальністю майбутніх чотирьох ієромонахів перед Богом за духовний провід повірених їм людей. Він зазначив: «Коли апостол Павло звертається до свого учня Тимотея, то пригадує йому, щоб він був прикладом і зразком для вірних у слові, у поведінці, любові та чистоті. Апостол перераховує ці найважливіші риси апостола, священика. Каже, щоб не занедбувати цього дару, який був наданий через покладання рук.

Після Великого входу на Божественній Літургії відбулися ієрейські свячення дияконів: Павла Долішнього, ЧСВВ, Романа Якимця, ЧСВВ, Марка Федака, ЧСВВ, та Еміляна Ничака, ЧСВВ. Після рукоположення ченці стали служителями Церкви, беручи владу у місії і владі Христа – Пастиря, щоб також звершувати Богослужіння, зокрема Євхаристійні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next