АКТУАЛЬНО

Повідомлення про «нападки РПЦ у Ватикані» не новина, бо говорить про події чотирирічної давнини!

Четвер, 25 жовтня 2018, 15:40
Сьогодні на веб-сторінці ТСН телеканалу «1+1» (tsn.ua) з’явилося повідомлення, яке швидко було поширене на багатьох ресурсах і в соціальних мережах. Було зазначено, що «Російська Православна Церква під час форуму у Ватикані на тему сім'ї звинуватила Українську Греко-Католицьку Церкву в підтримці Київського патріархату і розпалюванні "громадянської війни"».

Ця інформація – не новина, а є свідченням неуважності або, можливо, свідомої провокації. Вона неправдива, тому що, по-перше, ніякого форуму про сім’ю у Ватикані цими днями не відбувалося. Триває Cинод на тему молоді.

По-друге, Митрополит Іларіон Алфеєв цього разу у своєму виступі нічого ні про ситуацію в Україні, ні про Українську Греко-Католицьку Церкву не говорив.

По-третє, наведена цитата стосується, найімовірніше, надзвичайного Папського Синоду на тему сім`ї, який відбувся ще в 2014 році. Тоді представник РПЦ звинуватив УГКЦ у тому, що вона є причиною війни разом із «розкольниками», і Блаженніший Святослав дійсно давав про це коментар. Але це було чотири роки тому!

Просимо усіх, хто опублікував це неправдиве повідомлення, вилучити його з ваших ресурсів.

 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next