АКТУАЛЬНО

Новини міжнародної співпраці в’язничного душпастирства

Четвер, 20 січня 2011, 12:48
13-16 січня 2011 року у Римі відбулася конференція Міжнародної католицької комісії в’язничного душпастирства Європейського регіону (ICCPPC-Europe). З 2003 року Українська Греко-Католицька Церква була представлена в організації як спостерігач, а з 2007 року бере активну участь в діяльності комісії. Спільним рішенням членів ICCPPC-Europe було узгоджено проведення наступної конференції країн Європейського регіону у січні 2012 року у Києві.

13-16 січня 2011 року у Римі відбулась конференція Міжнародної католицької комісії вВ’язничного душпастирства Європейського регіону (ICCPPC-Europe). З 2003 року Українська Греко-Католицька Церква була представлена в організації як спостерігач, а з 2007 року бере активну участь в діяльності комісії. Спільним рішенням членів ICCPPC-Europe було узгоджено проведення наступної конференції країн Європейського регіону у січні 2012 року у Києві.

Зустріч проходила під проводом єпископа Теренса Браяна (Великобританія), який здійснює еклезіальний супровід комісії. У рамках підготовки до XIII Міжнародного конгресу організації, що відбудеться у серпні-вересні цього року в Яунді (Камерун), на конференції було опрацьовано пропозиції щодо змін статуту організації для узгодження його з канонічним правом. Також було обрано кандидатів від Європейського регіону для керівництва ICCPPC. Чільні представники в’язничного душпастирства європейських країн виступили з доповідями про розвиток опіки у пенітенціарній сфері у своїх країнах. Україну представляли два делегати: від Синоду Єпископів УГКЦ – о. Костянтин Пантелей, а від Конференції Єпископів РКЦ в Україні – о. Гжегож Драус.

Нинішній президент комісії д-р Крістіан Кун повідомив про внесок ICCPPC на XII Конгресі ООН щодо Запобігання злочинності та кримінального правосуддя (Бразилія, 2010), на якому було прийнято рекомендації стосовно забезпечення релігійних прав осіб, що знаходяться за ґратами.

Завершення конференції припало на Всесвітній День мігрантів та біженців, коли Святіший Отець Венедикт XVI звернувся зі зверненням, у якому висловив співпереживання за долі мільйонів людей, котрі покинули свої домівки у пошуках кращої долі.

17 січня в Апостольській адміністратурі УГКЦ в Італії під проводом Владики Діонісія (Ляховича) відбулася зустріч капеланів УГКЦ. Отець Костянтин Пантелей виступив із пропозиціями щодо опіки мігрантів, які опинилися у в'язниці. Про свій досвід опіки жінками, які перебувають у центрах для нелегальних мігрантів, що знаходяться у віданні поліції, розповіла сестра Емілія (Вандич),СНДМ. Ці центри є місцями тимчасового перебування в період встановлення особи і перед відправленням з Італії. Нелегали знаходяться там до півроку. У разі скоєння злочину нелегальний статус мігранта вважається обтяжливою обставиною. Хоча подібні центри не є тюремними закладами, проте умови утримання в них є доволі важкими. Отже, було визначено ще одне поле душпастирської діяльності.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next