АКТУАЛЬНО

«Новий храм в Обухові – це своєрідна інвестиція в Божі справи», – єпископ Йосиф (Мілян)

Четвер, 20 вересня 2018, 11:26
«Цей храм - це своєрідна інвестиція в рідне українське християнство, у спасіння рідного народу. Це інвестиція в людей, які підтримали цей проект і в Обухові та в усій Європі. Це інвестиція за тих, хто молився за цей день, це інвестиція в Боже, щоб через наші діла видніла дорога до Царства Небесного», – про це 16 вересня 2018 року говорив владика Йосиф (Мілян), Єпископ-помічник Київської архиєпархії, під час освячення нижнього храму в місті Обухів, що на Київщині.

Цього дня до парафії УГКЦ в Обухові прибуло чимало гостей. Серед них  – владика Венедикт (Алексійчук), правлячий єпископ єпархії Святого Миколая УГКЦ з осідком у Чикаго, та владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський. В урочистому Богослужінні брали також участь ігумен Свято-Успенської Унівської лаври ієромонах Ілля Мамчак, ієромонахи Студійського уставу, а також священики греко-католики та римо-католики.

Звертаючись до присутніх, владика Йосиф зазначив: «Ми сьогодні посвятили нижній храм Святого Антонія Печерського. Ніхто з монашества Вселенської Церкви чи українського християнства не народився монахом. Але в певний відрізок часу люди відчули дихання Бога, покликання до Божого,  –  покликання для того, щоб своє життя інвестувати в розвиток Божого. Подивімося сьогодні, як це їм вдалося тут, в Обухові. Тому сьогоднішнє Євангеліє закликає всіх нас задуматися над такою Божою інвестицією – Божим життям, щоб через це спробувати скорегувати розвиток тих зусиль і харизм, того Божого, що нуртує в єстві всіх нас».

У своєму слові владика також зазначив, що йому цього дня було приємно чути від дорослих і дітей словосполучення «наш монастир»: «Хто такий монах? За словами святого Василія Великого, це досконалий християнин! Тому я абсолютно переконаний, що серед нас, людей, є дуже багато досконалих християн, тих, які відповідально ставляться до свого життя, до того Божого посланництва, яке отримали з рук Всевишнього через своїх батьків».

Наостанок архиєрей заохотив усіх присутніх спробувати жити так, щоби примножувати те, що Бог поклав у наші душі та серця: «Спробуймо, щоб наш наступний день був досконалішим, аніж є сьогодні».

Прес-служба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next