АКТУАЛЬНО

Новий набір МАПи: Можливостей стане ще більше

Понеділок, 19 квітня 2021, 14:53
Нещодавно завершили навчання священники, які прийшли на четверту програму МАПа Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ. Цей набір був, мабуть, найбільш екстремальним, адже через жорсткі карантинні обмеження початок навчання переносили кілька разів, змінювали локацію проведення модулів…

Та це не завадило керівникам проєкту ― отцеві Олегові Здренику та отцеві Павлові Шведу організувати одну із найякісніших за наповненням та підбором спікерів навчальну програму.

Зараз, коли минуло кілька тижнів від завершення навчання і випускники програми МАПа максимально наблизилися до реалізації своїх проєктів, напрацьованих за підтримки і координації експертів, ми провели невеличке опитування, щоб окреслити загальну картину користі програми для розвитку парафій і самих священників.

― Звичайно, у кожного, хто приходить на МАПу, є власна мотивація та очікування. Та все ж, як з’ясували, для багатьох вирішальним є бажання переосмислити своє служіння і навчитися нових креативних підходів до формування живої парафії. Велику роль у мотивації священників відіграє також бажання йти в ногу з часом, щоб краще взаємодіяти з молоддю ― «бути сміливішим, вийти до них та бути з ними», ― зазначив отець Олег Здреник.

Серед нових навичок, які священники здобули під час навчання на МАПі, ― командотворення, написання проєктів, планування, способи пошуку фінансів та грамотне використання їх і багато іншого. А також можливість побачити різносторонність у парафіяльному служінні та навики дослухатися до думок та ідей інших.

― Випускники МАПи наголошують, що таке навчання повинен пройти кожен священник, адже це можливість розширювати горизонти для кращого розуміння викликів і механізмів діяльності сучасного світу. Ми зараз напрацьовуємо нову програму, адже вже 24 травня стартує перший навчальний модуль. До речі, зареєструватися можна за посиланням ТУТ. Це навчання буде дуже динамічне і вже до кінця року наші учасники матимуть готові для реалізації проєкти. Цього разу ставимо собі за мету ще більше підвищити якість навчання ― для цього вже ведемо перемовини з провідними спікерами, а також разом із нашими партнерами шукаємо зацікавлених у підтримці найперспективніших проєктів, тож можливостей буде ще більше, ― акцентував керівник проєкту МАПа отець Олег Здреник.

Наталія Павлишин

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next