АКТУАЛЬНО

Новий навчальний рік в Івано-Франківську розпочався всеміським молебнем за учнів та вчителів

Понеділок, 03 вересня 2018, 12:37
1 вересня до архикатедрального собору Воскресіння Христового, що в Івано-Франківську, на спільну молитву зійшлося чимало учнів та вчителів місцевих шкіл.

Івано-Франківський Митрополит Володимир (Війтишин) у співслужінні з настоятелем собору о. Юрієм Новицьким та канцлером Курії о. Віталієм Федуном відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці.

У молитві взяло участь близько двох сотень школярів  разом із вчителями. Був і міський голова п. Руслан Марцінків.

У спільній молитві за школярів вірні просили  у Бога: «… Відкрий серця, розум й уста оцих рабів Твоїх, щоб зрозуміли силу закону Твого й успішно пізнавали те, чого навчають їх і що корисне для слави пресвятого імені Твого, для користі й устрою Святої Церкви Твоєї й розуміння благої і досконалої волі Твоєї».

Звертаючись до шкільної молоді, владика Володимир наголосив на важливості доброго навчання. На думку Митрополита, в кожній справі, за яку береться людина, варто просити Господнього благословення, щоби те діло було всім на користь.

«З давніх часів ми маємо ту традицію, коли у поважних справах просимо Божого благословення, починаючи свою працю з молитви. Дуже сьогодні радий, що ми з вами зустрілися в цьому соборі, щоб просити благословення для вас, дорога наша українська молоде! Навчайтеся і покладайте свою надію на Бога і Пресвяту Богородицю, тоді ви будете щасливі, маючи опіку з Неба. Ми вас усіх вітаємо і хочемо сказати, що віримо у вас, віримо, що у вас все вдасться і все буде дуже добре!» – привітав присутніх Митрополит Володимир.

Про важливість Господнього благословення на будь-яке діло наголосив у своєму слові і пан Марцінків. «Молитва творить дива, – переконаний міський голова, – а тому з молитвою можна зробити чимало корисного як для себе, так і для суспільства».

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами
прес-служби Івано-Франківської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next