АКТУАЛЬНО

Новою настоятелькою запорізького монастиря призначено сестру Лукію Мурашко

Вівторок, 27 жовтня 2020, 11:03
25 жовтня, після Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Святого Володимира в місті Запоріжжі, владика Степан Меньок, екзарх Донецький, подякував сестрі Євстахії за служіння та представив спільноті вірних нову ігуменю - сестру Лукію Мурашко.

Дякуючи сестрі Євстахії, єпископ зазначив, що за короткий час свого перебування в Запоріжжі сестра відзначилася багатьма чеснотами: «Хоч ви, сестро Євстахіє, здійснювати своє служіння недовгий час, але за цей рік ми всі встигли вас полюбити. За цей час ви побачили і відчули, чим є Схід України з його викликами і потребами, вірю, що цей досвід був корисним і ви зможете користати з нього в майбутньому. Дякую вам за служіння, за працьовитість, послух, за те, що, попри обов’язки ігумені, ви знаходили час, щоби дбати про красу Божого храму, за відповідальне ставлення до дорученого вам Церквою служіння».

Владика також побажав сестрі успіхів на новому місці служіння та підкреслив, що уряд дорадниці провінційної настоятельки є нелегкою та відповідальною працею.

«Сестра Євстахія отримала нове служіння – тепер вона буде виконувати обов’язок однієї з чотирьох дорадниць протоігумені матері Даниїли. Цей уряд не є легким. Щоб добре радити, треба мати високий рівень відповідальності, а також просити в Бога про мудрість. Цієї Божої мудрості ми сьогодні бажаємо нашій дорогій сестрі Євстахії!» – мовив архиєрей.

До слів владики Степана долучився настоятель храму Святого Володимира отець Андрій Бухвак, який також висловив подяку сестрі Євстахії за працю, за готовність послужити та за опіку над сестрами.

Після слів подяки єпископ представив спільноті вірних нову ігуменю монастиря святих апостолів Петра і Павла сестру – Лукію Мурашко. Владика побажав сестрі-настоятельці витривалості в служінні, наснаги, Божого благословення та опіки Пресвятої Богородиці, зауваживши, це нове місце, де буде сповняти свій уряд сестра Лукія, не є простим, адже люди в цій місцевості є по-особливому спраглі Божого слова і потребують особливою опіки Церкви.

Пресслужба Донецького екзархату УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next