АКТУАЛЬНО

Нічні чування провели в архикатедральному соборі Івано-Франківська

Понеділок, 13 грудня 2021, 12:36
12 грудня з нагоди відзначення 10-ліття створення Івано-Франківської митрополії в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового відбулися нічні чування. Очолив моління єпископ Чернівецький Йосафат Мощич у співслужінні з ректоратом семінарії.

Моління розпочалися з молитви Вечірні з литією, яку очолив владика Йосафат. Після цього віряни мали змогу почути духовну науку від єпарха Чернівецького, який роздумував про значення створення митрополії і її основну місію.

«Через сім Святих Таїнств Господь починає процедуру лікування всіх нас аж до повного зцілення. Через Таїнство Хрещення ми прищеплені до Церкви, а Боже слово прописане в нас на вустах і в серці. Бог прописав у серці людини свої заповіді, тільки треба прислухатися. Тому наше завдання – духовенства і вірних – це спасіння людських душ, яких Христос приводить до Церкви, а ми їх супроводжуємо», – пояснив вірним владика Йосафат.

Опісля відбулася співана молитва на вервиці, яку провадили учасниці спільноти «Матері в молитві».

Продовжилися молитовні чування Молебнем до мучеників Станіславівських, мощі яких виставили для вшанування в архикатедральному соборі. Очолив молитву ректор Духовної семінарії імені священномученика Йосафата о. Олексій Данилюк.

Згодом усіх молільників благословили мощами мучеників Станіславівських – Григорія Хомишина, Симеона Лукача та Івана Слезюка.

Завершилися чування молитвами на оздоровлення, які провадив священнослужитель Івано-Франківської архиєпархії о. Іван Жук.

Своїм співом нічні чування супроводжував семінарійний хор Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата.

Департамент інформації Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next