АКТУАЛЬНО

Нідерландська делегація з питань капеланства прибула до Києва

Субота, 01 червня 2019, 23:20
30 травня 2019 року до Києва прибула нідерландська делегація з питань військового капеланства, яка на запрошення Українського католицького університету перебуває в Україні з робочим візитом у період з 27 по 31 травня.

До складу делегації входять представники  Міністерства оборони Нідерландів, Тілбурської школи католицького богослов’я, Протестантського богословського університету (Амстердам) та інших відповідних структур. Група військових фахівців у Києві завітала до Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Заступник керівника Департаменту військового капеланства о. Андрій Зелінський, ТІ, представив гостям діяльність Департаменту та розповів про особливості надання духовної опіки українським воїнам в умовах війни на сході України.

Про душпастирську опіку особового складу Збройних сил України та формування Служби військового духовенства ЗСУ повідомив начальник відділу взаємодії з військовими капеланами Центру морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Ковтач О. П.

Про діяльність служби військового духовенства Державної прикордонної служби України розповів присутнім начальник відділу Служби з питань військового духовенства Головного центру протидії корупційним ризикам та виховання доброчесності Держприкордонслужби майор Тукало Д. Ю.

З презентацією про становлення служби військового капеланства у Національній гвардії України виступив начальник Служби з питань військового духовенства Головного управління НГУ полковник Іздебський О. В.

Представники силових структур України зазначили, що досвід співпраці держави та Церкви у війську показує важливість та необхідність такої взаємодії.

Секретар Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України пастор Василь Хіміч представив іноземним капеланам діяльність Ради в напрямку створення закону про військове капеланство. У свою чергу гості розповіли про структуру капеланської служби Нідерландів і поділилися власним досвідом душпастирського служіння у війську. В ході зустрічі учасники також обговорили перспективу подальшої співпраці.

Наприкінці відбулася тепла зустріч делегації нідерландських військових капеланів з матерями полеглих українських воїнів та жінками-військовослужбовцями.

kapelanstvo.ugcc.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next