АКТУАЛЬНО

«Ніхто не має права вирішувати нашу долю поза Україною», - владика Венедикт (Алексійчук)

Четвер, 20 лютого 2014, 10:32
Владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівський, 19 лютого 2014 року взяв участь у міжконфесійній молитві за український народ на львівському Євромайдані.

По завершенні Молебню до Пресвятої Богородиці зі своїм словом до громади звернувся владика Венедикт, у якому вказав, що кожен із нас є певною мірою відповідальний за ситуацію, що сьогодні склалася в нашій державі:

«Ніхто не має права вирішувати нашу долю поза Україною, – говорить єпископ. – Будь-який наш сусід, чи він є до нас прихильний, чи ні. Але ми самі маємо відчути відповідальність, - відчути відповідальність кожен на своєму місці».

«Ми дуже хочемо зміни Президента, Уряду, Верховної Ради, - продовжив владика, – але бачимо, як мало змінюємося самі, як допускаємо у своєму житті багато нечесності, неправдивості, гріховності».

Далі проповідник роздумував над питанням, чому Господь зсилає на наш народ таке довге і важке протистояння, допускає до невинних смертей, і виснував: «Бог так вказує нам, з одного боку, що ми самі маємо докладати зусиль і старань перебирати владу мирно, без будь-яких погромів». Таким чином він застеріг від застосування сили та насилля, пригадавши, що зло завжди породжує зло.

Насамкінець архиєрей закликав зберігати мир, спокій і надію на Господа та запевнив, що Всевишній нам допоможе: «Бог довірив нам Україну. Бог вірить і довіряє нам. Будьмо відкриті до цієї довіри до Бога і Він нам допоможе! Бог нам в допомогу!» Такими словами завершив свій виступ Єпископ-помічник Львівський. 

Після Молебню до Пресвятої Богородиці священнослужителі звершили Панахиду за невинно убієнних впродовж конфлікту та виконали спільно з громадою молитовний гімн України, а згодом і національний.

Прес-служба Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next