АКТУАЛЬНО

Німецький кардинал Рейнхард Маркс надіслав Блаженнішому Святославу листа у зв’язку з 70-річчям псевдособору

Вівторок, 08 березня 2016, 16:12
Кардинал Рейнхард Маркс (м. Бонн, Німеччина) надіслав греко-католикам України побажання благословення у зв’язку із 70-річчям від дня насильної ліквідації Церкви комуністичним радянським режимом.

8 - 9 березня 2016 року сімдесятий раз виповнюється річниця Львівського псевдособору, ідеться в посланні кардинала Маркса, адресованого Главі УГКЦ Блаженнішому Святославу. «Тоді Українська Греко-Католицька Церква в Україні, не в останню чергу через її вірність Святому Престолу, була примушена до підпілля, - зазначив кардинал. - Я хочу використати цю нагоду, щоби Вам і всій Греко-Католицькій Церкві в Україні висловити найкращі побажання благословення».

Вселенська Церква, за словами кардинала Рейнхарда Маркса, «багато завдячує Греко-Католицькій Церкві в Україні за її свідчення в час комунізму». «Незліченні арештовані, ув’язнені та вбиті, - читаємо в документі, - не можуть бути забутими. Ваша вірність Євангелію є для нас стимулом і наснагою».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next