АКТУАЛЬНО

Німецькі католики дискутували про роль Церкви та християн у збереженні Божого створіння

Четвер, 02 червня 2016, 14:19
З 25 по 29 травня у м. Лейпциг відбувся сотий Конгрес німецьких католиків (Katholikentag), кульмінацією якого стала святкова Літургія просто неба (неділя, 29 травня), під час якої приблизно 25 тисяч вірян прославляли свого Творця і Спасителя.

У рамках Конгресу відбулися сотні тематичних заходів під гаслом «Дивіться, ось людина» (Ів. 19, 5). Поряд із такими темами, як солідарність, майбутнє Церкви, сім’я, міграція, людські права та бідність, до порядку денного також були включені питання глобалізації, науки й техніки, а також екології та збереження сотвореного Богом світу.

Зокрема, у суботу, 28 травня, у великому залі опери Лейпцига відбулася панельна дискусія щодо соціально-екологічних викликів, пов’язаних зі  змінами клімату та пошуку рішень за участю Церкви. У ролі доповідача та одного з головних учасників дискусії був запрошений професор д-р Володимир Шеремета - керівник Бюро УГКЦ з питань екології, який поділився з присутніми досвідом екологічного служіння Української Греко-Католицької Церкви.

Основним підсумком панельної дискусії між представниками Федерального міністерства екології Німеччини, громадських та церковних організацій, а також сотень німецьких католиків стала констатація того, що нині на глобальні екологічні виклики можна достойно відповісти лише спільною відповідальністю та солідарністю всіх учасників суспільного процесу. При цьому особливу роль має відіграти Церква та християни, які покликані свідчити про Христа  в  повсякденному житті та ставленні до природного довкілля.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next