АКТУАЛЬНО

Отець Йосафат Мощич: "Ми повинні плекати пам’ять про героїв Небесної сотні"

П'ятниця, 25 липня 2014, 11:20
Триста наших воїнів-захисників, котрі полягли в зоні АТО, і навіть тих 298 жертв, які загинули внаслідок авіакатастрофи від рук терористів, – вони стали сьогодні для нас немовби тим небесним щитом проти сил зла.

Таку думку висловив інтерв’ю Департаменту інформації УГКЦ о. Йосафат Мощич, єпископська хіротонія якого відбудеться 3 серпня, під час Патріаршої прощі до Крилоса (Прикарпаття) за мир в Україні.

На його переконання, однозначно через сьогоднішню ситуацію, що склалася в нашій країні, Господь хоче нам щось сказати. «Що саме? Можливо, ми ще не вповні розуміємо, але, напевно, бачимо багато знаків того, що Він здатний навіть злі, ворожі наміри повернути для нашого добра, особливо коли народ молиться і з вірою в Божу силу стоїть до кінця в обороні своєї землі, країни… А хіба ми не отримали її як дар 25 років тому? Так само всяке переслідування в Церкві, зокрема кров мучеників, є засівом для поширення і розквіту віри Христової», – сказав о. Йосафат.

Він також зазначив, що не потрібно боятися йти служити в армію. «Служити в армії – це обов’язок громадянина. Віруючі християни йдуть на будь-яку службу з вірою в Бога. Тут усе залежить від свідомості, віри й виховання. Ніхто не може передбачити того, що, з ким і коли може трапитися. З таким фаталізмом не варто підходити до життя, адже будемо боятися виходити на вулицю», – сказав священнослужитель.

На його думку, ми часто не задумуємося, що війна вже давно триває на нашій вулиці. Коли через корупцію наші діти ростуть соціальними сиротами, бо багато батьків змушені їхати на заробітки… Коли продають наркотики біля школи і жодна міліція не реагує… Коли по нашому рідному телебаченню пропагується розпуста, окультні практики та інше…

«Гадаю, – каже отець Йосафат, – це набагато гірше від АТО, бо там, де захищають Батьківщину, можна стати героєм, хоч інколи хтось передчасно переходить до Царства Божого. Бог постійно творить добро, а злий спонукає до зла. Тому-то й Христос став жертвою, щоб зупинити зло. І ми, християни, стараємося наслідувати свого Господа».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next