АКТУАЛЬНО

Облечини кандидаток у сестер служебниць

Понеділок, 22 серпня 2016, 13:13
21 серпня 2016 р. у новіціатському домі Божого Провидіння в Жовкві відбулася урочистість Облечин кандидаток Анни Дмитрик і Уляни Гриньків. Божественну Літургію й обряд Облечин звершив духівник новіціату о. Матей Химинець, ЧСВВ.

На урочистість прибули численні гості: с. Тереза Слота, Генеральна настоятелька, с. Боніфатія Дяків, Провінційна настоятелька, с. Марта Козак, Генеральна заступниця, та інші сестри.

Перед початком Божественної Літургії кандидатки Анна та Уляна, заквітчані і вбрані в барвисті українські строї, одержали благословення  мощами блаженної Йосафати з рук Генеральної настоятельки.

Обряд Облечин розпочався мелодійним співом тропаря. Кандидатки, віддавши глибокий поклін ГНІХ у Пресвятій Євхаристії, клякнули перед престолом. На запитання о. Матея: «Чого ви, сестри, бажаєте, приступивши тут до престола цього?», вони відповіли, що бажають і просять одежі новичок у Згромадженні сестер служебниць Непорочної Діви Марії та хочуть якнайкраще відправити новіціат.

Під час обряду Облечин Анна Дмитрик і Уляна Гриньків отримали нові імена – с. Марія і с. Йоанна, чернечий одяг, Святе Письмо та вервиці.

Отець Матей під час проповіді поділився роздумами про значення монашого одягу, який є великою проповіддю для довколишніх. Для світу чернечий габіт є пригадкою, кому богопосвячена особа належить. Також монаший одяг є для служіння, щоб іти там, де найбільша потреба.

Після Літургії з привітальним словом до новооблечених новичок звернулася Генеральна настоятелька. «Ви прийняли одяг новичок як доказ того, що на взір Пречистої Діви Марії ви почули Божий голос і відповіли Христові: "Так". Новіціат – це духовна колиска, де ви будете плекати своє серце, розпалюватися вогнем Святого Духа та закладати міцний фундамент богопосвяченого життя», – наголосила мати Генеральна і заохотила новичок с. Марію та с. Йоанну відважно слідувати за Христом дорогою богопосвяченого життя.

Провінційна настоятелька с. Боніфатія Дяків побажала новичкам бути добрими робітниками у Христовому винограднику, а також завжди міцно тримати руку Христа.

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next