АКТУАЛЬНО

Обновляти лице Землі вчилися на екореколекціях чернівецькі студенти

Вівторок, 21 березня 2017, 15:53
«Віднайти своє місце посеред Божого створіння, щоби обновити лице Землі» - під таким гаслом проходили дещо незвичні реколекції для ТУСК «Обнова» - Чернівці, які на запрошення о. Руслана Борового, духівника студентської молоді, із 16 по 19 березня 2017 року Божого при Язловецькому жіночому монастирі Згромадження сестер Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії провів о. Володимир Містерман, представник Бюро УГКЦ з питань екології.

Із знайомства та спільної молитви ввечері 16 березня розпочалися екологічні реколекції. Під час першої вступної науки священик розповів, у чому буде проявлятися екологічність цих реколекцій і поставив перед усіма учасниками дуже високу планку – за цих три дні очистити серця і розум настільки, щоб почати бачити у своєму ближньому свого брата і сестру в Христі, щоб разом із ними в довколишній природі побачити Боже створіння і стати на його захист.

Наступних два з половиною дні проходили за досить насиченою програмою. Спільні та особисті молитви плавно переходили у цікаві реколекційні науки, які, щоправда, інколи звучали дещо провокативно і через це викликали ще більше зацікавлення. «Правдиве покаяння розпочинається із знайомства з порохом», «Генеральна репетиція до зустрічі з Воскреслим», «Майстер-клас із будівництва Царства Небесного», «Екологічна заспокійлива таблетка» та «Вправляння у використанні «зброї масового знищення» гріха у світі» – це головні теми реколекційних наук.

Під час реколекцій, які проходили в атмосфері взаємоповаги і любові, усі мали можливість також спільно помолитися екологічну Хресну дорогу, яка супроводжувалась співом пташок і проходила через чудовий монастирський парк. Завершилася Хресна дорога біля гробниці засновниці монастиря – сестри Марцеліни Даровської, яку в 1996 році святий Іван Павло ІІ проголосив блаженною.

Духовні розмови та сповіді до опівночі, радісна та повна любові атмосфера свідчили про те, що учасники переживають особливий час зустрічі з Богом.

Завершилися екореколекції благословенням мощами двох небесних заступників: блаженної Марцеліни і святого Івана Павла ІІ, які впродовж свого життя вирізнялися особливою любов’ю не лише до потребуючого ближнього, а й до природи як до Божого створіння. Приклоняючись до мощей святих, кожен немов чув у своєму серці: «Ідіть у світ і розкажіть усім народам про те, якою великою є любов Творця до усього свого створіння».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next