АКТУАЛЬНО

«Очікуємо, що міжнародна спільнота буде солідарною з Україною», - Блаженніший Святослав французьким журналістам

Четвер, 07 травня 2015, 17:23
«Ми очікуємо, що міжнародна спільнота буде солідарною з Україною у її відстоюванні європейських вартостей. Це питання нашого спільного майбутнього», - наголосив на зустрічі з французькими журналістами Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, який перебуває у Франції з офіційним візитом (6-11 травня).

Він зазначив, що солідарність передбачає багатопланову і багаторівневу співпрацю, наприклад у вирішенні гуманітарної катастрофи, яку Глава УГКЦ назвав найбільшою в Україні з часів Другої світової війни.

Предстоятель УГКЦ додав, що українська криза не є лише кризою України, а це криза світової системи безпеки, звернувши увагу на те, що незважаючи на Мінські угоди, війна триває і люди продовжують гинути щодня. «Можна порівняти, що така страшна трагедія, як розстріл редакції Шарлі Ебдо повторюється в Україні щотижня», - підкреслив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ відзначив участь Президента Франції Франсуа Олланда в мирному врегулюванні збройного конфлікту в Україні, зокрема у форматі Нормандської четвірки. 

З огляду на те, що візит Предстоятеля УГКЦ проходить у час відзначення 70-ї річниці закінчення Другої світової війни в Європі, питання миру і примирення стало одним з основних його послань до французького суспільства.

«Закінчення війни було перемогою не у війні, а над війною. На жаль, у Східній Європі перемоги над війною не сталося. Для нас дуже важливо, щоб цей процес примирення, який свого часу відбувся між Німеччиною і Францією і поклав початок перемозі над війною, відбувся також між Україною і Росією», - зазначав Глава УГКЦ.

У той час, коли тривала прес-конференція, Сенат Франції голосував за ратифікацію Угоди про Асоціацію України та ЄС. Блаженніший Святослав наголосив на тому, що Революція гідності була свідченням європейських вартостей України. «Україна – європейська країна і ми хочемо бути в сім’ї вільних, незалежних європейських держав», - підкреслив він.

Французьких журналістів також цікавили питання реакції Ватикану на кризу в Україні, діалогу між Церквами, та релігійна ситуація на окупованих територіях Криму та Донбасу. 

Сьогодні Блаженніший Святослав візьме участь у врученні ордену Почесного легіону владиці Борисові (Ґудзяку), Єпарху Паризької єпархії святого Володимира Великого.

 

Прес-служба Паризької єпархії святого Володимира Великого

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next