АКТУАЛЬНО

«Очікую вас тут, щоб ви своїм служінням і своєю молитвою несли дух справжнього навернення людського серця до Бога», - владика Тарас (Сеньків)

Середа, 21 серпня 2013, 14:49
У день Переображення ГНІХ владика Тарас (Сеньків), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ, очолив у катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия святкову Божественну Літургію та звершив поставлення у пресвітери двох дияконів Чину найменших братів францисканців, Кирила Геннадія Кузнєцова і Тараса Єгера, та рукоположив у диякони Василя Лужецького.

На Божественній Літургії, яку молитовно супроводжував Вокальний ансамбль «Орфей» зі Львова, із владикою співслужили: о. Франческо Марінеллі, генеральний настоятель Чину найменших братів святого Франциска з Паоли, о. Франко Ленті, ректор семінарії цього Чину в Римі, та духовенство Стрия.

У проповіді архиєрей розмірковував над значенням преображення Христа для учнів, які стали свідками цього таїнства: Петра, Якова та Івана - і розкрив, через призму молитви, преображення людини в особистому, родинному, суспільному та церковному житті.

На завершення проповіді владика Тарас підкреслив і важливість освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, що відбулося напередодні свята Преображення, зазначаючи: «Сьогодні всі ми є учасниками відродження нашої Церкви, - відродження, котре починається з кожного з нас, бо Церква не абстрактна величина, а спільнота тих, які йдуть з довірою до Христа дорогою, що прямує у вічність. Церква - це Христове містичне тіло. Це та преображена частина спільноти людства, котра має освічувати світ промінням святості свого життя. Тому нинішнє свято – це особливе свято для всіх нас, це Божий виклик, аби ми вийшли з Христом на високу гору і просвітилися світлом Преображення, аби самим стати носіями преображення людства через своє святе життя. А починати треба з молитви».

Далі єпископ уділив таїнство Священства двом дияконам Чину найменших братів святого Франциска, які були його вихованцями і є першими священиками цього Чину в України. До слова, Преосвященний владика Тарас, будучи священиком, 15 лютого 2002 року вступив до Чину найменших братів Святого Франциска з Паоли («Мінімі»). До 2004 року він належав до управи Чину в Італії.

По завершенні Літургії владика висловив сподівання на плідну працю нововисвячених священиків на теренах Стрийської єпархії для добра вірних і прослави Бога: «Очікую вас тут, щоб ви своїм приходом, своїм служінням і своєю молитвою несли дух справжнього навернення людського серця до Бога».

Потім єпископ склав слова вдячності батькам і присутнім отцям Чину за їхню працю у формації та плеканні священичого покликання о. Тараса, ОМ, і о. Кирила Геннадія, ОМ.

Після святкової Літургії владика Тарас благословив і окропив свяченою водою первоплоди, які традиційно вірні приносять цього дня на освячення.

фоторепортаж

Прес-служба Стрийської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next