АКТУАЛЬНО

Очільник Екобюро в Катовіце: «Служіння Церкви для збереження спільного дому – Землі є важливим аспектом свідчення Христа в сучасному світі»

Вівторок, 04 грудня 2018, 10:08
3 грудня у польському Катовіце розпочалася 24-а Конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP 24) під назвою Changing together (Змінюючи разом).

Католицька Церква просигналізувала свою готовність не лише молитовно підтримати, але, рівно ж, в рамках своєї компетенції долучитись до зусиль міжнародної спільноти, направлених для запобігання кліматичним змінам та збереження спільного дому – Землі. Вже напередодні офіційного відкриття COP 24 відбулась низка церковних екозаходів, серед яких конференція «Заради спільного дому: християнин на екологічному шляху» та круглий стіл на тему «Співпраця Церкви і держави у справі збереження спільного дому – Землі» в Катовіце, а також молитва за успіх COP 24 та збереження спільного дому – Землі в Маріїнському духовному центрі в Ченстохові.

Від Української Греко-Католицької Церкви участь в екобогословських заходах взяв доктор Володимир Шеремета, який представив основні аспекти служіння Бюро УГКЦ з питань екології для збереження створеного Богом світу, зокрема діяльність та церковні ініціативи у сфері підвищення енергоефективності та енергозбереження. Ключовим посланням українського доповідача став висновок про те, що всі без виключення церковні зусилля у справі екологічної освіти, більш раціонального використання природних ресурсів, запобігання кліматичним змінам та іншим згубним екологічним явищам є для Церкви не лише вагомим внеском для збереження спільного дому – Землі, але, передусім, важливим інструментом свідчення Христа в сучасному світі.

Під час обговорень та зустрічей, які триватимуть до 14 грудня, делегати з майже 200 країн мають напрацювати так звану книгу правил з імплементації Паризької кліматичної угоди, головна мета якої не допустити зростання глобальної середньої температури більше 2°C (по можливості – не більше 1,5°C) відносно показників до початку промислової революції, коли людство почало спалювати величезну кількість викопного палива, що призвело до змін клімату.

Очікується, що в конференції, яка також буде тривати до 14 грудня, візьмуть участь близько 30 тисяч учасників зі всього світу, серед яких 29 президентів і монархів, а також 7 глав МЗС та 82 міністри екології, серед яких п. Остап Семерак, котрий буде представляти Україну.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next