АКТУАЛЬНО

Одесити відвідали місця, пов’язані з життям митрополита Андрея

Середа, 06 травня 2015, 12:50
1 - 4 травня 2015 року відбулася проща «Слідами Великого митрополита», в яку з Одеси до Львова та Івано-Франківська вирушили миряни одеської парафії Святого Андрія Первозванного. Метою паломництва було відвідати місця, пов’язані з життям слуги Божого Андрея та українських мучеників ХХ століття, мощі яких знаходяться у Львові та на його околицях. Повідомили сестри зі Згромадження Воплоченого Слова м. Одеса.

Група із 12 чоловік вирушила в прощу на чолі із с. М. Зарваницькою.

У перший день прочани відвідали катедру Святого Юра, де в крипті помолилися на місцях поховання двох великих постатей в історії УГКЦ: митрополита Андрея Шептицького та патріарха Йосифа Сліпого. Також прочани мали нагоду дізнатися детальніше про діяльність цих велетнів духу на благо Церкви і українського народу.

Потім миряни побували біля мощей блаженного Миколая Чарнецького, блаженних монахинь-мучениць Олімпії Біди та Лаврентії Герасимів, де молилися зокрема про їхнє заступництво за Україну сьогодні.

Після обіду учасники прощі відвідали головний корпус Національного музею імені Андрея Шептицького. Ввечері одесити гуляли вулицями старого Львова і мали нагоду спробувати справжню львівську каву.

Наступного дня, 3 травня, прочани відвідали Прилбичі, рідне село митрополита Андрея. Місцевий парох о. Андрій Стадницький гостинно прийняв людей, провів по місцях, пов’язаних з життям родини Шептицьких, при цьому додаючи цікаві факти з дитинства Романа Шептицького. Вкінці всі учасники помолилися у каплиці, де поховані члени родини Шептицьких.

Дорогою назад прочани заїхали в с. Страдч, де помолилися на могилах блаженного Миколи Конрада та Володимира Прийми, а також на могилу блаженного Олексія Зарицького у с. Рясна-Руська.

Після повернення до Львова вони відвідали другий корпус Національного музею імені Андрея Шептицького, де знаходиться колекція картин українських художників ХХ століття. Екскурсовод дуже цікаво розповіла про періоди у малярському мистецтві України ХХ століття, про долі та особливості творчості його представників.

Увечері прочани відсвяткували закінчення свого перебування у Львові смачною вечерею. До святкування приєднався о. Ігор Бойко, ректор Львівської семінарії Святого Духа. Наступного дня, 4 травня, прочани вирушили до Івано-Франківська. По дорозі зупинилися у Бурштинському монастирі сестер Воплоченого Слова, де мали змогу познайомитися з життям контемплятивних сестер вказаного Згромадження, поспілкуватися з ними і просити про молитву.

Далі прочани поїхали до Містечка милосердя святого Миколая у Івано-Франківську, що діє під проводом сестер Воплоченого Слова. Після підвечірку з членами Дому прочани вирушили назад до Одеси.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next