АКТУАЛЬНО

Одеський екзархат УГКЦ готується до Великопісної екоініціативи

Четвер, 11 березня 2021, 10:57
Уже традиційно Бюро з питань екології Української Греко­-Католицької Церкви під час Великого посту проводить екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Її мета – ґрунтовно проаналізувати  християнське життя і ставлення до природи та привести їх у відповідність до Божого плану. Як передає інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології, ця ініціатива триває по всій Україні, зокрема й на території Одеського екзархату.

Отець Дмитро Онуфрик, екореферент Одеського екзархату, готуючись до початку важливого періоду в житті кожного християнина  -  Великого посту -  провів низку екологічних заходів. Першою була зустріч із головою Скадовської міської ради Олександром Юрійовичем Яковлєвим. Отець Дмитро розповів міському голові про діяльність Бюро із питань екології УГКЦ,  зокрема про екологічні ініціативи в Скадовській ОТГ, ознайомив з напрямками практичної діяльності церковної інституції, спрямованої на формування екологічної свідомості, представив цікаві й актуальні літературні надбання екологічного бюро.

Варто зазначити, що Олександр Юрійович ще перед обранням на посаду голови Скадовської міської ради під час зустрічей із мешканцями прагнув започаткувати сортування сміття в громаді. Дізнавшись, що Бюро екології УГКЦ має декілька успішних майданчиків для роздільного збору відходів, був приємно здивований.

На завершення зустрічі о. Дмитро подарував міському голові екологічну енцикліку Святішого Отця Франциска «Laudato Si», у якій ідеться про турботу за спільний дім, та запропонував співпрацю заради екологічного добра скадовського краю.

Також у М’ясопусну неділю екореферент очолив Божественну Літургію у двох парафіях Херсонського деканату: у парафії мучеників Макавейських у м. Берислав і парафії Різдва Пресвятої Богородиці у с. Зміївка. У духовній науці о. Дмитро розповів про другий прихід Ісуса Христа та про Страшний суд. Він наголосив: нам може бути соромно перед Господом через змарновані нагоди творити добро та через власні гріхи. Але ми повинні, особливо під час Великого посту, добрими вчинками та реальними справами звільнятися від рабства гріха. Ми будемо відповідати перед Богом за екологічні провини, які завдають шкоду не лише нашій душі, але й здоров’ю ближніх. Продовжуючи науку, о. Дмитро наголосив: понад усе маємо бути вдячними Господові за Його щедрість і дари, які нас оточують. Кожному слід знаходити час милуватися красою та гармонією, якими сповнений навколишній світ.

Після молитви у двох парафіях о. Дмитро розповів людям, як Господь, почувши крик зраненої природи, промовив через Церкву, а особливо через її екологічні структури до кожної людини, пригадуючи їй про відповідальність перед Ним за природні дари та про обов’язок розсудливої поведінки щодо всього живого на нашій прекрасній планеті. На завершення екореферент інформував про діяльність Бюро УГКЦ з питань екології та запропонував ознайомитися з друкованими виданнями церковної природоохоронної інституції для екологічної просвіти різних вікових категорій, а особливо дітей і молоді  (наприклад, серія екоказок на тему бережливого ставлення до природи).

Пропонуємо вашій увазі: Черговий парафіяльний проєкт, що є свідченням любові до природи та ближнього.

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next