АКТУАЛЬНО

В Одеському екзархаті відзначили ювілей парафії УГКЦ смт Іванівка

Вівторок, 30 серпня 2016, 11:17
28 серпня, на свято Успіння Пресвятої Богородиці, на запрошення о. Юрія Кашуби, адміністратора храму Преображення Господа нашого Ісуса Христа, в смт Іванівка з пастирським візитом прибув владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський. Саме цього року громада смт Іванівка Одеського деканату святкує 10-ліття від дня заснування.

Запашним короваєм і щирими словами привітань зустрічали архиєрея діти, молодь у вишиванках та численно зібрані парафіяни. Настоятель храму вручив владиці хрест, яким єпископ поблагословив вірних.

Після зустрічі розпочалася Архиєрейська Свята Літургія, на якій заносили прохання за український народ, за мир і спокій в нашій державі та за наше воїнство.

Владика Михайло звернувся до присутніх із пастирським словом, в якому зосередив увагу вірних на значенні празника Успіння, наголосивши на прикладі Пресвятої Богородиці, яка за свого земного життя зберігала Слово Боже у своєму серці й виконувала його. Владика закликав вірних наслідувати Богородицю у своєму щоденному житті.

Після Божественної Літургії єпископ нагородив о. Юрія нагрудним золотим хрестом. Натомість священик подякував архиєреєві за відвідини парафії, а також усім вірним, які впродовж 10-ти років були і є активними учасниками парафіяльного життя та стали підтримкою й опорою у важких моментах душпастирства.

Згодом святкування продовжилось на церковному подвір’ї, де відбувся Чин освячення води, благословення школярів, вчителів й студентів на новий навчальний рік.

Після спільного фото перед храмом усі присутні були запрошені на спільну трапезу.

Прес-служба Одеського екзархату УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next