АКТУАЛЬНО

"Один день на місяць пропонуємо єднатися всім у молитві за молодь", – о. Ростислав Пендюк

Четвер, 27 листопада 2014, 16:34
Молитва за молодь кожного останнього четверга місяця – це невеликий, але такий важливий дар, який кожен може принести молодим людям. Про це написав голова Комісії у справах молоді УГКЦ отець Ростислав Пендюк у своєму блозі на сайті "ДивенСвіт".

В останній четвер кожного місяця в Українській Греко-Католицькій Церкві вже кілька років моляться за молодь. Наприклад, у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії є традиція щоразу збирати хлопців та дівчат в іншому храмі на Літургію для молоді й за молодь, таким чином впродовж року охоплюючи все більше людей у цій добрій справі.

Саме молитва за молодь, яка "своїм молодим життям несе щось нове, щось, що дає надію", допоможе їй розвивати її таланти, вважає о. Ростислав: "...Молодість є також Божим викликом і завданням. Бо жоден дар Бог не дає просто так. Дар потрібно прийняти, розвивати, вміти бути за нього вдячним і послужити ним. Як з тим усім дати раду? Як не розгубитися? Як правильно повестися з даром? Відповідь знає Бог. Він є найбільш певною точкою опори, а водночас стимулом до дії, до творення добра".

Звісно, можна й треба молитися за молодь не лише один раз на місяць, зазначив голова Молодіжної Комісії: "Необхідно молитися за молодь щоденно, варто також молитись за інших людей, але нехай останній четвер кожного місяця буде особливим чином присвячений молитві за українську молодь, днем, коли ми дієво творимо Єдиний молодіжний простір".

Отець Ростислав закликав молитися і за тих, "які певно торують шлях до Божої мети",  і за тих, "які блукають": "У спільноті, в родині, приватно, на Літургії, у дорозі – молися там, де Ти є, і так як Тобі до вподоби. Але молись!".

dyvensvit.org

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next