АКТУАЛЬНО

«Один із кандидатів у Президенти України зробив спробу підкупу наших священиків на Львівщині…» - владика Богдан (Дзюрах)

Вівторок, 13 травня 2014, 17:38
Ми отримали тривожний сигнал про те, що один із кандидатів у Президенти України вже робив спробу підкупу наших священиків на Львівщині.

«Проте наші душпастирі рішуче відкинули цю корупційну пропозицію», - повідомив владика Богдан (Дзюрах), адміністратор Патріаршої курії УГКЦ у відеоблозі для «Живого.ТВ».

Продовжуючи свою думку, єпископ підкреслив, що така сумна інформація підтверджує актуальність Інструкції про поведінку священнослужителів УГКЦ під час політичних виборчих кампаній, що затверджена 63-ю сесією Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства 4 квітня 2014 року.

Владика Богдан звернув увагу на те, що часто під час виборчих перегонів «різко зростає» релігійність як кандидатів, так і певних політичних сил. Часто вони починають фінансувати різні паломництва.

«У цих зовнішніх побожних явищах прихована спроба маніпуляції авторитетом Церкви. Щоб уникнути цього, ми повинні пам’ятати, що організація молитовних заходів у передвиборчий період є прерогативою Церкви», - наголошує він, підкреслюючи, що священики з цього приводу  отримують вказівки від Глави УГКЦ і свого єпископа. 

Проте, за його словами, не можна заборонити політикам, які переважно є віруючими людьми, просити про молитву за них чи брати участь у богослужіннях. Однак це потрібно робити в природний спосіб, щоб люди не відчували піару: «Ми закликаємо наших священиків не приймати прохання про окремі богослужіння (тільки за якогось кандидата чи політичну силу). Натомість у нас існує практика молитви за багатьох людей, до якої можна включити й ім’я певного кандидата».

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next