АКТУАЛЬНО

Одинадцятеро молодих людей отримали від Карітасу Івано-Франківської архиєпархії гранти для створення власної справи

Понеділок, 15 червня 2020, 16:32
У франківському Карітасі Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ вручили сертифікати переможцям грантів із самозайнятості. Ними стали одинадцятеро молодих людей з соціально-уразливих категорій населення. Карітас Івано-Франківськ проводив навчання для молоді, яка мала бажання спробувати себе у підприємництві.

Сертифікати на отримання гранту вручив архиєпископ та митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, благословивши молодь на добру подальшу працю. Грант становить п’ятнадцять тисяч гривень. Кошти підуть на придбання необхідного обладнання та інструментів. Відтепер вони самі зароблятимуть собі на життя перукарською справою, манікюром, ремонтом побутової техніки, виготовленням меблів, випічкою солодощів, виробництвом харчових  продуктів та іншими справами.

«Завданням Церкви є звернути увагу на тих людей, які опинилися у скруті та дати їм можливість самореалізуватися, – говорить директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній, – цей напрямок, – започаткування власної справи – виявився перспективним, адже люди самі працюють та ще у майбутньому можуть створити робочі місця для інших».

Навчання включало в себе шість тренінгів онлайн, а також індивідуальні консультації з написання бізнес-планів, вкінці – захист бізнес-плану. Тренінги проводили запрошені фахівці – Тетяна Кулик та Сергій Васильченко, радники малого бізнесу Громадського центру «Ділові ініціативи». Навчання було безкоштовним.

Денис Свістунов – з Донецька, вирішив заробляти на життя виготовленням розвивальних іграшок для дітей. Працює у парі з дружиною, він виготовляє іграшки, а вона – створює методичний посібник до кожної іграшки. Кошти підуть на придбання ручного інструменту для збору іграшок.

Надія Годованець – людина з інвалідністю, пересувається на візку. Її бізнес-ідея – послуги друку, копіювання та сканування.

«Я дуже рада, що тепер маю можливість бути працевлаштованою, – радіє отриманню гранту дівчина, – я відчуваю, що Бог мене любить чиїмись руками, зараз – це руки Карітасу».

Навчання розпочали двадцять двоє людей. До останнього тренінгу дійшли шістнадцятеро.

Карітас Івано-Франківськ вже вдруге допомагає молоді розпочати власний бізнес.

Тренінги з самозайнятості відбуваються в рамках проєкту «Консультаційний центр для дітей та сімей» за фінансування благодійної організації Welthaus Graz (єпархія Грац, Австрія).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next