АКТУАЛЬНО

Одну з найбільших великопісних місій для українських заробітчан Італії розпочав священик з Тернопільщини

Четвер, 01 березня 2018, 11:40
Отець Василь Баглей, відомий у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії УГКЦ, як проповідник і місіонер Божого милосердя, розпочав цими днями 16-денний місійний тур для українських громад Італії. Духовні науки з нагоди Великого посту, у період з 22 лютого по 12 березня, священнослужитель проведе для сотень заробітчан Генуї, Савонни, К’яварі та Рекко.

Священик у духовних настановах говорить про Літургію, покаяння і молитву, важливість цих середників на шляху до пізнання Бога. Окрім голошення духовних наук, отець Василь Баглей зустрічається з українською молоддю, жінками зі спільнот «Матері в молитві» та людьми старшого віку. У кожній станиці відбуваються різноманітні Богослужіння, Сповідь, Хресна дорога, зустрічі в малих групах, родинні зустрічі тощо.

У рамках місійного візиту уже відбулося паломництво до Нерукотворного Спаса з Едесси у храмі Святого Вартоломея міста Генуя та Свята Літургія у місті Савонна. Знаковим стало те, що Його Високопреосвященство, Архиєпископ Генуї та кардинал Святого Престолу Анджело (Баньяско) спільно з українцями молився Хресну дорогу.

До слова, о. Василь Баглей є сотрудником храму Успіння Пресвятої Богородиці смт Козова (Тернопільщина). Право здійснювати уряд місіонера Божого милосердя священик отримав з благословення Святішого Отця Франциска, Папи Римського. З моменту отримання уряду проповідник регулярно проводить місії у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії та поза її межами, а прибув до Італії на запрошення о. Віталія Тарасенка, місцевого священика УГКЦ, вихідця з Тернопільщини.

Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next