АКТУАЛЬНО

Одну з вулиць Дрогобича назвали на честь василіанина Софрона Яциківа

Четвер, 14 березня 2019, 10:32
Новоствореній вулиці, яка розміщена у новому кварталі індивідуальних забудов у Дрогобичі, присвоїли назву ієромонаха Софрона Яциківа. Таке рішення прийняли на сесії Дрогобицької міської ради у понеділок, 11 березня.

Як зазначив під час доповіді проекту рішення депутат міської ради Олег Дацюк, 8 березня цього року отцю Софрону Яциківу, який був одним із сподвижників будівництва церкви Вознесіння Господнього в Дрогобичі, виповнилося б 75 років.

Довідка:
Ієромонах Софроній Симеон Яциків, ЧСВВ, народився 8 березня 1944 року в с. Мости Городоцького р-ну Львівської області. Таїнство Хрещення та Миропомазання прийняв у храмі Святого арх. Михаїла с. Мости.

Вічні монаші обіти у Василіанському чині склав 3 жовтня 1976 року. Відтак навчався в підпільній семінарії у м. Львові.

Священичі священня прийняв з рук владики Софрона Дмитерка 27 жовтня 1991 року.

Опісля отець Софрон був призначений на служіння в Дрогобич, до зруйнованих на тоді храму і монастиря Святих апостолів Петра і Павла. Варто додати, що священик займався відновленням споруд разом з ігуменом о. Лаврентієм Івасечком.

Упродовж 1992–2014 рр. ієромонах Софрон виконував душпастирське служіння в парафії Вознесіння Господнього м. Дрогобича, був капеланом Дрогобицької міськрайонної «Просвіти», постійно працював зі студентською молоддю в коледжах міста. Упродовж багатьох років щонеділі в ефірі ТРК «Алсет», а також у передачах радіо «Франкова земля» звучали його проповіді.

У Дрогобичі отець викладав християнську етику в місцевих навчальних закладах, співпрацював із громадськими організаціями. Тоді виникла потреба засновувати нову парафію й будувати церкву. Стараннями о. Софрона, за підтримки громади Дрогобича й отців василіян постав храм Вознесіння Господнього. Парафія під проводом доброго пастиря о. Софрона розквітала: тут розпочалася катехизація, було створено Апостольство молитви, Марійську дружину, проводили реколекції та прощі.

Отець Софрон (Симеон) Яциків помер 25 вересня 2014 року в м. Дрогобичі на сімдесят першому році життя, сорок сьомому чернечого покликання, двадцять третьому священнослужіння.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next