АКТУАЛЬНО

Офіційна заява УГКЦ із приводу погромів табору ромів

Понеділок, 25 червня 2018, 11:14
Із великою тривогою й обуренням ми сприйняли звістку про щораз частіші погроми ромів, які виникають у різних областях України. У цих днях сталася, мабуть, найважча трагедія, в наслідок якої є загиблий і поранені, серед них жінки та діти.

Від імені Української Греко-Католицької Церкви рішуче засуджуємо такі вчинки. Такого типу дії, ким би вони не були вчинені та якими б гаслами ці злочинці себе не прикривали, негідні європейського народу, дискредитують незалежну Українську державу, а відтак є справою, що йде на користь ворогам України.

Кожен мешканець нашої країни, незалежно від своєї національної, етнічної, релігійної належності, повинен почувати себе гідним і повноцінним громадянином своєї держави, а державна влада повинна захищати його права та свободи, найперше – право на життя, здоров’я і вільний розвиток.

Ми закликаємо державні органи прозоро й неупереджено провести слідчі дії, щоби встановити імена злочинців, які повинні в межах чинного законодавства бути покарані. Закликаємо громадян України рішучо протиставитися такого типу поведінці, яка не має нічого спільного ані з християнськими, ані з загальнолюдськими правилами та нормами.

Господь наш Ісус Христос нас навчає: «Люби ближнього свого, як самого себе» (Мт. 22, 39) і, відтак, на прикладі притчі про милосердного самарянина пояснює, що цим ближнім є той, хто потребує милосердя. У цьому важливому й вирішальному періоді нашої історії саме Божий закон нехай буде фундаментом будівництва нашого спільного дому – вільної незалежної України!

+ Святослав

Фото з архіву

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next