АКТУАЛЬНО

Офтальмолог-волонтерка перевірила зір в'язням у Білоцерківській виправній колонії №35

Субота, 16 грудня 2017, 12:41
14 грудня 2017 року лікар-офтальмолог Варвара Ждан у супроводі священика Євгена Мерімеріна, адміністратора парафії Блаженної княгині Ольги (УГКЦ) у Білій Церкві, відвідали чоловічу виправну колонію № 35. Організації цієї події посприяв начмед виправної установи Костянтин Швидкий.

Після перевірки зору 52 особам було виписано 36 рецептів на окуляри. Наступним кроком є виготовлення окулярів коштом доброчинців. Їх привезуть волонтери пенітенціарного служіння в рамках "Соціальних днів у в'язниці".

Доброчинна акція "Перевірка зору в'язням" уже відбувалася 12 жовтня у Києві. Її співорганізаторами стали Пенітенціарне душпастирство УГКЦ та Всеукраїнський альянс офтальмологів.

Акція відбувається не вперше й покликана звернути увагу на потребу принципового вирішення проблеми охорони здоров'я у пенітенціарних установах. У в'язничній системі є міжобласна лікарня, яка спеціалізується на оперативних втручаннях при значних проблемах зору. Проте елементарна профілактика порушення зору шляхом виписування окулярів залишається недоступною для абсолютної більшості в'язнів.

Пенітенціарне душпастирство  УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next