АКТУАЛЬНО

Оголошено результати Всеукраїнського конкурсу «Наша школа долучається до екоакції: здай макулатуру – збережи дерево»

Понеділок, 16 квітня 2018, 12:48
У Світлий тиждень було підбито підсумки і обрано переможця Всеукраїнської екологічної акції «Наша школа бере участь у екоації: Здай макулатуру – збережи дерево», яка з ініціативи Бюро УГКЦ з питань екології проводилася в час Великого посту.

Завдяки інформаційній підтримці між'єпархіальної екологічної мережі єпархіальних та екзархальних референтів до даної акції долучилось 44 навчальних закладів з різних куточків України, серед яких перше місце, згідно з умовами конкурсу, зайняла Бориспільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6, назбиравши 3 т 662.5 кг.

За задумом ініціаторів екоакція була покликана допомогти зробити одразу декілька діл милосердя по відношенню до природного довкілля, а саме: збираючи макулатуру, не дозволити, щоби цей цінний ресурс потрапив на сміттєзвалище, а був підданий вторинній переробці; це також дозволяє вберегти відповідну кількість дерев; а за вилучені кошти за здану макулатуру школи придбають саджанці дерев, які 21 квітня, у Всеукраїнський  день довкілля, будуть висаджені в рамках іншої Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру», яка з ініціативи Екобюро та за підтримки Мінекології проводиться вже 3-й рік поспіль.

Цифри насправді вражають, говорять самі за себе, спонукають до того, щоби переглянути власне ставлення людини до Божого створіння – природи. На перший погляд такі незначні жести, як роздільне сортування відходів, збір макулатури – це чудові жести, сповнені любові та пошани до природи як Божого створіння, з яких починається преображення Божого світу та трансформація суспільства.

За менше, ніж місяць часу 44 школам вдалось зібрати 16 т 908 кг макулатури. Роблячи підрахунки, що 60 кг макулатури дозволяють вберегти одне дерево, то внаслідок екоакції спільними зусиллями вдалось вберегти 281 дерево. Мабуть, усім тим молодим людям та їхнім педагогам, які долучились до даної акції, приємно буде дізнатись також і те, що зібрана макулатура дозволить висадити понад 1000 дерев в рамках Всеукраїнської акції «Посади дерево миру», а загальна сума, якщо рахувати по 2.50 грн за 1 кг макулатури теж доволі вражаюча 42 270 грн.

Організатори вітають із беззаперечною перемогою Бориспільську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №6, для якої напередодні Всеукраїнського дня довкілля будуть передані контейнери для роздільного збору відходів.

Декільком школам, таким для прикладу як школи с. Крилос (Івано-Франківська обл.), с. Великі Глібовичі (Львівська обл.) та Гімназія м. Самбір вдалось зібрати понад 1000 кг макулатури. Інші зібрали по декілька сотень чи десятків кілограм, однак усі, навіть ті, хто назбирали найменше – усі були задіяні до спільного доброго діла – збереження природи як Божого створіння, а тому всіх по-праву залічити до переможців.

Центральний офіс Бюро УКГЦ з питань екології висловлює вдячність всім дітям, дирекціям шкіл, педагогічним колективам та всім залученим до цієї акції із словами сповненими надії на краще майбутнє:

«Якщо у нас є такі школи, чуйні педагоги та сповнені любові до природи як до Божого створіння молоді люди, то ми приречені всупереч усьому та незважаючи ні на що побачити, як разом із деревами миру розквітає наша Батьківщина-Україна».

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next