АКТУАЛЬНО

Оголошується добір на ліценціатське навчання з канонічного права в Івано-Франківську

П'ятниця, 18 травня 2018, 12:44
На основі тісної співпраці Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ у сфері освітньої галузі з Люблінським католицьким університетом (Польща) щодо підготовки спеціалістів, як зі східного, так і західного канонічного права, в Івано-Франківську проводять ліценціатське навчання з канонічного права від вищезгаданого університету.

Ця програма розпочалася в березні 2018 року і до сьогодні були успішно проведені три навчальні заїзди. Програма викладів розрахована на 4 роки і складається із триденних щомісячних сесій (10 сесій протягом року, які не збігаються зі святами та іншими періодами інтенсивного душпастирського служіння). Студії проводять викладачі із Інституту канонічного права Люблінського католицького університету на основі ліценціатської програми. Студенти після четвертого року навчання захищають свою роботу, складають загальний іспит у Любліні і отримують науковий ступінь ліценціата канонічного права.

Ця ліценціатська програма є акредитована при Апостольському престолі і є безпрецедентним надбання для богословської освіти в Україні. Вагомою перевагою є також оптимальна для українських студентів локація навчання – м. Івано-Франківськ, адже тепер не потрібно витрачати свій час на подорож до м. Любліна та черги на кордоні. Подібне навчання було раніше успішно проведено у Словаччині та Чехії.

Реалізація такого проекту дозволить більш ефективно втілити в життя реформу Папи Франциска щодо подружніх процесів - щоб у кожній єпархії (архиєпархії, дієцезії) діяв ефективний трибунал, де своє служіння звершують компетентні працівники. Після завершення навчання студенти зможуть працювати також у різноманітних церковних освітніх та адміністративних структурах.

За згодою Люблінського католицького університету та Івано-Франківської архиєпархії проводиться добір студентів до цієї групи. Кандидати, які матимуть бажання брати участь у програмі, протягом цього літнього семестру вважатимуться вільними слухачами, а після реєстрації на новий академічний рік 2018/2019 – офіційними студентами. Зважаючи на те, що створення нової групи не передбачається, охочим надається можливість уже тепер долучитися до цього унікального навчання і опісля здати академічну різницю.

Якщо вас цікавить програма підготовки спеціалістів із канонічного права, ласкаво просимо звернутися до нас до 31.06.2018 року за електронною адресою bukatchuk.ugcc.if@ukr.net або зателефонувати +380967947002 (д-н Маркіян Букатчук, референт).

Івано-Франківське архиєпархіальне управління УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next