АКТУАЛЬНО

Онлайн-реколекції для духовенства Мельбурнської єпархії

Вівторок, 28 вересня 2021, 11:31
У єпархії Святих верховних апостолів Петра і Павла з осідком у Мельбурні від 24 по 27 вересня 2021 року Божого відбулися реколекції на тему «Молитва» під проводом о. Майкла Кейсі (чину отців цистеріанів, бенедектинського правила), у яких взяли участь священники, диякони, піддиякони та сестри.

З початком пандемії та зі всіма її обмеженнями кожен із нас сподівався на якесь швидке завершення і повернення до звиклих обставин життя, та, на жаль, щоразу це закінчувалося лише певними передбаченнями та сподіваннями, які лунали в новинах з офіційних джерел. В Австралії люди живуть уже другий рік поспіль в умовах карантинних обмежень, священники не мають можливості з’їхатися на духовні реколекції чи єпархіальні собори або навіть відвідати один одного, незважаючи на те, що між самими парафіями бувають відстані, що вимірюються тисячами кілометрів.

Церква, яка досвідчує інше життя під час пандемії, застосовує нові форми, щоб бути доступною і відкритою у своїй місії. Тож одна із відповідей на це була використовувати сучасні засоби комунікації. Тож з благословення владики Миколи Бичка було вирішено провести дні духовної віднови для духовенства Мельбурнської єпархії в онлайн-режимі за посередництвом зуму.

У вступі до духовних вправ о. Майкл зазначив: «Метою наук буде не щоб навчити нас нових способів чи форм молитви, а радше дати візію про молитву, яка допоможе нам заглибитися в досвід молитов, щоб вони ставали більш енергійними. Адже, як сказав святий Іван Ліствичник, "ніхто не може навчити іншого молитися, так само, як не зможе навчити іншого, щоб побачити, за винятком, щоб відкрити очі". Молитва є даром від Бога для тих, хто молиться. Розуміти це треба у ключі слів святого Івана Золотоустого: "Знайшовши ключ до вашого серця, ви побачите цей ключ, який буде відкривати двері до Царства Божого"».

Впродовж усіх днів духовних вправ реколектант відкрив перспективи молитви, у яких ми перебуваємо, а саме у таких напрямках: онтологічному, христоцентричному, еклезіологічному, біблійному та практичному розуміннях.

Отець Майкл змалював наше духовне життя, яке подібне до праці на землі у сільському господарстві, працівники якого живуть знаками часу згідно чотирьох пір року. Це була унікальна нагода зупинити рух і послухати Бога, дозволити зрозуміти себе та виклики, у яких ми живемо. Пам’ятайте, зазначив о. Майкл, коли все здається найгіршим – саме тоді Бог найближче в таємний спосіб знаходиться біля нас.

Реколекції завершились щирою подякою провідникові - о. Майклу Кейсі, за проведені дні духовної обнови. Опісля всі присутні з надією зазначили, що наступна духовна зустріч відбудеться вживу і ми, разом зібрані за столом Господнім, роздумуватимемо над Божим словом. 

На завершення владика Микола уділив усім присутнім архиєрейське благословення.

Пресслужба Мельбурнської єпархії святих верховних апостолів Петра і Павла


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next