АКТУАЛЬНО

Організатори «Коляди на Майзлях» розповіли, чим фестиваль вражатиме цього року

Середа, 27 грудня 2017, 14:37
У Василіанському монастирі Царя Христа, що в Івано-Франківську, з 8 по 14 січня 2018 року відбудеться вже дев'ятий різдвяний фестиваль «Коляда на Майзлях».

Він розпочнеться урочисто 8 січня о 12 годині, триватиме тиждень та завершиться традиційно гала-концертом, інформує прес-служба Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ з посиланням на  Бліц-Інфо. Хори, ансамблі, оркестри та вокалісти виконуватимуть традиційні та старовинні колядки та щедрівки. Колективи прибудуть як з Прикарпаття, так і з різних куточків України. Також завітають гості із Польщі, Румунії й Прибалтики. Цього року на відкриття фестивалю планує приїхати Міністр культури Євген Нищук.

Учасником фестивалю стане і "Піккардійська терція". Як сказав Митрополит Володимир, цей фестиваль об'єднав не тільки різні куточки України і закордону, а й різні конфесії і віросповідання. «Зокрема, цьогоріч на ньому виступатиме колектив з Церкви християн віри Євангельської, православні хори, відомі колективи з Румунії, Польщі і Прибалтики. В майбутньому, маємо надію, що до нас приєднаються ще більше гостей з-за кордону»,- сказав владика.

За час свого існування фестиваль уже став візиткою міста і щороку до нього долучаються все більше учасників. За словами одного з організаторів о. Йосафата Хаймика, ЧСВВ обласне телебачення «Галичина» вперше в прямому ефірі буде транслювати всі концерти фестивалю. Також священик зауважив, що цього року ще близько 50 колективів подали заявки, проте їх не вдалося вмістити в програму. Тож потрібно думати над розширенням фестивалю.

Серед «родзинок» «Коляди на Майзлях» організатори виокремили запланований виступ гуцульського колективу, який покаже особливості коляди в горах. Сюрпризом фестивалю стане колядницька хода, яка стартує 13 січня о 14.30 год. від пам'ятника І. Франку і до участі в якій запрошують усіх охочих поколядувати.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next