АКТУАЛЬНО

Осередок УКУ у Великобританії очолить докторка Олеся Хромейчук

Вівторок, 14 квітня 2020, 12:35
На Фейсбук-сторінці Українського інституту в Лондоні повідомляють, що з 1 вересня 2020 року його директоркою стане докторка Олеся Хромейчук.

Олеся Хромейчук – дослідниця історії Східно-Центральної Європи XX століття, зокрема – історії України. Вона викладає в Королівському коледжі Лондона, а раніше викладала в Кембриджському університеті, Університетському коледжі Лондона та Університеті Східної Англії. У 2019 році вона читала спеціальний модуль в Українському католицькому університеті.

Крім того, Олеся Хромейчук очолює «Молодий театр Лондона», що ставить документальні п’єси, присвячені актуальним соціально-політичним темам, як от Революція Гідності чи війна на Сході України. Олеся родом зі Львова, перебралася до Великобританії у 2000 році, і з того часу брала активну участь у житті української громади в Лондоні та за її межами.

«Я радію, що розпочну цю нову і захоплюючу подорож. Я вдячна Марині Пезенті, Андрію Гундеру і Марті Єнкала, а також Марії Монтегю і Анні Луканіній. Ваші досягнення, чудова команда й уся та прекрасна спільнота, яку Вам вдалося зібрати навколо Інституту, мене дуже надихають, і я із нетерпінням чекаю початку роботи у вересні!», – прокоментувала на  Facebook нове призначення Олеся Хромейчук.

На посаді директорки Олеся Хромейчук наслідує Марину Песенті, яка обіймала посаду з 2015 року. За словами опікунів Інституту, внесок Марини Песенті у розвиток організації є надзвичайно вагомим. Працюючи на волонтерських засадах перші два роки, пані Марина не лише охоплювала дедалі ширші аудиторії на заходах, організованих Інститутом, а й ефективно розвивала онлайн-спільноту. Уже у 2018-2019 років він мав понад сім тисяч підписників у Фейсбуку та понад тисячу двісті підписників e-розсилки. У 2016 році Інститут був зареєстрований як благодійний фонд, що розбудовував фандрейзинг УКУ у Великобританії, запрошуючи друзів університету та жертводавців до спільних благодійних вечірок.

Крім того, на посаді директорки Інституту Марина розвивала партнерські стосунки з провідними навчальними та культурними установами Великобританії такими як Інститут сучасного мистецтва, Палата лордів, Лондонський університет (UCL), Університет Манчестера, Європейський банк реконструкції та розвитку, Лондонська єпархія Української Греко-Католицької Церкви, Берта Док Хаус та іншими. За керівництва Марини Інститут організував лекції, панельні дискусії та кінопокази. За ці роки Інституту також вдалося представити відкритий та правдивий український національний наратив для британської спільноти.

Український інститут у Лондоні залишається одним з двох місць в столиці Великобританії, що надає можливість вивчати українську мову. Навчання здійснюється відповідно до трьох мовних компетенцій: для початківців, середнього та високих рівнів володіння мовою. Під час щомісячних зустрічей Книжкового клубу відбуваються заняття з читання та обговорення важливих творів класичної та сучасної української літератури.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next