АКТУАЛЬНО

«Особливо дорогою і цінною для нас у цей час є підтримка наших братів і сестер у вірі», – владика Богдан (Дзюрах) до єпископів Франції

П'ятниця, 06 листопада 2015, 08:36
Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, під час візиту до Франції переказав Єпископській Конференції цієї країни слова щирої вдячності за молитву, солідарність і близькість.

Представник Української Греко-Католицької Церкви зачитав листа Блаженнішого Святослава, у якому Глава УГКЦ зазначив, що для нашої країни великим джерелом надії є ентузіазм і подиву гідна солідарність, яку виявляє українське суспільство в обороні своїх прав та свобод, своєї гідності та майбутнього. «Зовнішня загроза пробудила життєві сили народу, а підтримка незалежності України сягнула 91 % – цифри, виявленої в 1991 році, коли Україна проголосила відновлення своєї незалежності», – сказав він.

Блаженніший Святослав відзначив, що нечуваних досі масштабів набув волонтерський рух. Секретар Синоду поінформував, що минулого тижня в Києві з нагоди святкувань 150-ліття від дня народження митрополита Андрея було вручено церковні відзнаки особам і громадським організаціям, які особливо відзначилися на полі благодійності й волонтерства. Серед нагороджених була 93-річна киянка Клавдія Поліщук, яка віддала всі свої статки на лікування поранених воїнів. При цьому старенька визнала: «Мені не шкода нічого. Я би і своє серце віддала, та воно вже нікуди не годиться – старе стало. Хай моя краплинка в морі поможе пораненим дітям…».

«Та особливо дорогою і цінною для нас у цей час, – наголосив Глава УГКЦ у своєму листі, – є підтримка наших братів і сестер у вірі». Він відзначив візит представника Французької Єпископської Конференції – владики Роланда Мінерата, архиєпископа Діжона, на Синод Єпископів, що відбувався в Івано-Франківську у вересні цього року. «Ми радіємо, що член нашого Синоду – владика Борис (Ґудзяк) – належить і до Французької Єпископської Конференції та висловлюємо надію і побажання, щоб уся українська спільнота ставала щоразу активнішою частиною французького суспільства, вносячи свій вклад у духовне й культурне життя Франції», – побажав Предстоятель УГКЦ.

Владика Богдан у ці дні перебуває у Франції з благословення Блаженнішого Святослава, відповідаючи на запрошення католицьких єпископів цієї країни. Головна мета його візиту – участь у роботі засідання Французької Єпископської Конференції.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next