АКТУАЛЬНО

«Особливо гостро потрібно засудити тих, хто сьогодні стріляє по беззбройних людях, і тих, хто віддає подібні злочинні накази», – Глава УГКЦ

Четвер, 20 лютого 2014, 18:50
Найвищою цінністю є гідність особи та її життя. Найвищою суспільною цінністю є мир, який стоїть на сторожі цієї гідності. Не перемир’я, а справжній мир, який виходить із нутра самого суспільства і є його фундаментальною складовою. Тому нам усім потрібно будувати мир, робити все, що ми можемо, для того щоб мир був тривалим і міцним.

Про це для Департаменту інформації, коментуючи останні трагічні події в Києві, сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Саме тому, зазначив Глава УГКЦ, вчора Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій висловила свою готовність бути будівниками миру. «ВРЦіРО готова включитись всіма доступними засобами до відновлення миру в нашій країні», – ідеться у Заяві ВРЦіРО з приводу ескалації насильства в Києві.

«Церква завжди засуджує насильство, яке виходить з будь-якої сторони, кожного, хто сягає рукою по зброю. Особливо небезпечними є заклики до збройної боротьби в сучасних обставинах. Особливо гостро потрібно засудити тих, хто сьогодні стріляє по беззбройних людях, і тих, хто віддає подібні злочинні накази», – зазначив Предстоятель УГКЦ. Він додав: Церкви перебувають зі своїм народом на Майдані Незалежності у Києві тому, що вони вийшли на мирний процес. «Церква засуджує всі заклики до насильства, бо вони суперечать Божому закону і євангельським істинам», – пояснив Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ наголосив, що у всіх цих трагічних подіях потрібно зберігати гідність кожного людського життя: «Кожна людина, незалежно від того, з якого боку барикад вона стоїть, є Божою дитиною. Ніхто не може приймати рішення про те, щоб жертвувати людськими життями».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next