АКТУАЛЬНО

Останки 134 жертв НКВС перепоховали в Івано-Франківську

Понеділок, 26 березня 2018, 13:08
24 березня в Меморіальному комплексі "Дем'янів Лаз", що в Івано-Франківську, відбулося перепоховання останків 134 жертв комуністичного терору НКВС, які віднайшли на вулиці Ленкавського.

Похорон очолив Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин) у співслужінні з єпископом Коломийським Василем (Івасюком), Єпископом Чернівецьким Йосафатом (Мощичем) і чисельним духовенством.

На перепоховання з'їхалися люди з усіх куточків Прикарпаття, представники громадських організацій, влади міста та області.

На площі перед церквою у вигляді хреста розклали труни з віднайденими останками. Не стримуючи сліз, люди оглядали потрощені кістки, дірки від куль у черепах. За словами директора КП "Пам'ять" Василя Тимківа, серед жертв знайшли двох дітей. Після чину похорону труни з останками під звуки оркестру і трембіт поховали в братській могилі. 

«Дякую всім присутнім, що сьогодні прийшли до Меморіального комплексу "Дем'янів Лаз", аби вшанувати наших братів та сестер, котрі постраждали від нещадного терору комуністичного режиму. Ці люди були забутими внаслідок певних обставин, проте знаємо, що Господь пам'ятає кожного», - зазначив Митрополит Володимир.  

Як зауважив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, сьогодні в наших містах і селах лежать ще сотні українців, які так і не отримали належного пошанування.

Вшанувати пам'ять невинно закатованих приїхав і відповідальний секретар державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета. Він зауважив, що цим похованням ми ще раз засвідчили злочини комунізму.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next