АКТУАЛЬНО

Останню неділю 2018 року вірні УГКЦ у Гаазі (Нідерланди) присвятили темі християнської родини

Середа, 02 січня 2019, 12:24
Подія почалася Божественною Літургією, в якій вірні подякували Богові за минулий 2018 рік та помолилися за добробут і благословення родин. Молитва відбулася перед єпархіальною іконою Пресвятої родини, яка була написана з ініціативи Комісії у справах подружжя та християнської родини.

Цю ікону освятив владика Борис Ґудзяк на Всеукраїнській прощі у Банни. Літургійні читання і проповідь були присвячені Святій Тайні Подружжя. «Присутність Христа на весіллі в Кані Галилейській вказує на присутність Христа в наших сім’ях, де є багато радості, веселощів і завдяки Його присутності трапляються  навіть  такі банальні чуда як перетворення води у вино», – підкреслив у своїй проповіді настоятель громади.

Після Літургії магістр богослов’я, секретар Комісії у справах подружжя та християнської родини, Олеся Палюх презентувала документ Святішого Отця Франциска «Amoris Laetitia» (Радість сім’ї).  Вона звернула увагу на те, що Пресвята Трійця є образом християнського подружжя, а Пресвята родина є реальною історією описаною в Євангелії, яка запрошує нас до наслідування.

У доповіді особливу увагу було присвячено проблемі міграції. Папа Франциск наголошує, що незважаючи на труднощі пошуку роботи і міграцію людей, християнське  подружжя покликане зберігати єдність і любов. Чоловік і жінка у подружжі повинні бути завжди разом, разом переживаючи події, які їх виховують. Також була обговорена тема Святішого Отця про сучасну культуру індивідуалізму, яка сприяє егоїзму і поширенню ментальності закритості на Божий дар дітородження. Саме діти наповнюють подружжя і допомагають йому ставати зрілішим. Крім того, були висловлені думки Святішого Отця про необхідність християнського виховання дітей, яке починається в родині. На завершення доповідач побажала всім присутнім плекати у їхніх сім’ях таку любов, яка в у Пресвятій Родині, де панують мир, лагідність, терпеливість і взаємна самовідданість.

На закінчення вся спільнота помолилася за християнські родини та гімн «Боже великий, єдиний».

о. Микола Палюх

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://ugcc.fr


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next