АКТУАЛЬНО

Освітяни Тернопільщини провели Х ювілейне паломництво до Зарваниці в онлайн-форматі

Понеділок, 28 вересня 2020, 10:23
26 вересня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулося Х професійне паломництво працівників освітньої сфери Тернопільщини, яке щорічно відбувається напередодні дня працівника освіти.

Через карантинні заходи проща тривала в оновленому онлайн-форматі: усі охочі мали нагоду єднатися в молитовну спільноту за допомогою трансляції наживо. Цьогорічне паломництво «Учіть молодь жити!» було приурочене до сто п’ятдесят п’ятої річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького.

У малій базиліці Зарваницької Матері Божої відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк у співслужінні з адміністратором малої базиліки о м. Дмитром Квичем, новопризначеним головою Комісії у справах освіти та виховання Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Іваном Зозулею та іншими священниками-духівниками, які здійснюють служіння в закладах освіти.

У пастирському слові владика Теодор сказав: «Прибувши сьогодні до святого місця, ми прагнемо заглибитися в Божу мудрість, яка є основою правдивої, повної любові і має ім’я – Ісус Христос. Допомогою в цьому нам слугує приклад великого, праведного митрополита Андрея Шептицького. У його молитві про Божу мудрість бачимо, що вона має стояти на першому місці в нашому житті, поведінці, вчинках і мисленні. Збагнувши цю таємницю, ми зможемо зрозуміти любов до Бога, Божу любов до нас, любов до рідних та ближніх. Адже любов є незамінним ключем у праці вчителя».

Після Літургії єпископ щирими словами привітав високоповажних гостей та всіх освітян, які прибули до відпустового центру, а також тих, які брали участь у прощі онлайн.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://zarvanytsya.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next