АКТУАЛЬНО

У Чорткові освятили «Дім милосердя»

Четвер, 10 листопада 2016, 12:02
8 листопада 2016 року владика Дмитро (Григорак), Єпарх Бучацький УГКЦ, у Чорткові освятив Дім милосердя для дітей з особливими потребами. В освяченні взяли участь священики, сестри-монахині, представники влади та всі, хто впродовж останніх років зумів віднайти у своєму серці співчуття та любов до дітей і батьків із цього Дому, пише прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ.

Два роки тривали будівельно-ремонтні роботи, які увінчалися успіхом в день Великомученика Димитрія. Отець Володимир Заболотний, генеральний вікарій Бучацької єпархії, розповідає: «Це найкращий подарунок для Правлячого архиєрея Бучацької єпархії в день іменин, бо саме він ініціював, на прохання батьків, щоб влада віддала це приміщення для потреб Церкви». З дітьми займаються психологи, логопеди, вчителі.  Та найважливіше - діти і батьки навчаються разом прийняти Божу волю, Божий допуск і ділитися власним досвідом особливого терпіння. Кожен день діти, батьки і вчителі мають змогу взяти участь у Святій Літургії. Капелан о. Іван Мельник у щоденній молитві підносить Господеві ці дитячі терпіння, які пом’якшують душі закам’янілих людей.

Пані Тетяна Дубина, директор «Дому милосердя», мама Іванка, з особливим трепетом у серці розповіла присутнім гостям, якою нелегкою була їхня дорога до цього Дому, як Господь завжди у складних ситуаціях посилав співчутливих людей, виявляючи цим своє милосердя та присутність. Сьогодні її син Іванко вже займається на індивідуальних заняттях, його здоров’я значно покращилося і все це завдяки молитві та співпраці чуйних людей.

Пані Тетяна від імені всіх батьків висловила подяку владиці Дмитру, бо він, як духовний батько, перший відкрив двері серця до терпіння дітей і батьків; усім присутнім; «Карітасу» Бучацької єпархії; представникам влади, які щедро обдарували дітей; жертводавцям з-за кордону та всім тим, які посприяли відбудові приміщення ділом, словом і молитвою.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next