АКТУАЛЬНО

На алеї Героїв Небесної cотні освятили Дзвін гідності

Вівторок, 01 грудня 2020, 17:00
Сьогодні відбулося освячення Дзвону гідності на Майдані біля каплиці Архистратига Михаїла та Українських новомучеників УГКЦ, яке очолив ректор семінарії прот. Петро Жук. Брали участь брати-хористи КТДС.
Фото: LB.ua Фото: LB.ua
На освяченні дзвону були: Антон Дробович – голова Українського інституту національної пам’яті, Ігор Пошивайло – генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції гідності, Наталія Бойків – представниця родин Героїв Небесної сотні. Павло Сидоренко – голова Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані.
 
На цьому дзвоні вилиті слова: «Слава Україні! Героям Небесної сотні слава!». Цей вираз звучить немовби нове привітання, яке щоразу нагадуватиме про наших Героїв Небесної сотні. Дещо згодом встановлять струни, які показуватимуть голографічне зображення Героя Небесної сотні в його день народження. До механізму буде прив’язаний шнур, який виконає стільки ударів, скільки років Герой прожив на землі, аж доки не віддав своє життя за Україну. Віримо, що Небесна сотня перебуває у домі Небесного Отця, де немає ні болізні, ні печалі, ні зітхання, але життя безконечне. Вічна пам’ять нашим Героям!
 
Департамент інформації УГКЦ за матеріалами Київської Трьохсвятительської духовної семінарії
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next