АКТУАЛЬНО

13 липня освячення нижнього храму катедрального собору Святого Миколая Чудотворця м. Харкова

Вівторок, 11 липня 2017, 12:08
13 липня 2017 року в м. Харкові відбудеться посвячення нижнього храму на честь Святих Верховних апостолів Петра і Павла катедрального собору Святого Миколая Чудотворця.

Чин освячення храму звершить Глава і Отець Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав за участю кардинала Леонардо Сандрі, префекта Конгрегації для Східних Церков; Архиєпископа Клаудіо Гуджеротті, Апостольського нунція в Україні; єпископа Василя (Тучапця), Екзарха Харківського; єпископів, священиків, монашества та вірних.

Будівництво катедрального собору УГКЦ розпочалося у 2003 році. 28 липня 2015 року Екзарх Харківський владика Василь звершив чин закладення наріжного каменя.

Згідно з проектом собор складається ыз двох храмів: нижнього — на честь Святих Верховних апостолів Петра і Павла та верхнього — на честь Святого Миколая Чудотворця. У нижньому храмі є також приміщення для катехитичних зустрічей.

Адреса собору: м. Харків, вул. Гвардійців Широнінців (навпроти будинку №11).

Щиро запрошуємо взяти участь у святкових богослужіннях!

Розпорядок богослужінь:

12 липня

18.00 — Вечірня

13 липня

7.45 — Утреня

8.45 — Зустріч кардинала Леонардо Сандрі, Блаженнішого Святослава та Апостольського нунція Архиєпископа Клаудіо Гуджеротті

9.00 — Освячення храму та Архиєрейська Божественна Літургія

Хто не зможе долучитися до святкувань у Харкові, має можливість переглянути пряму інтернет-трансляцію “Живого телебачення” та 5 каналу, яка розпочнеться 13 липня о 9.00.

ugcc.kharkiv.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next