АКТУАЛЬНО

Освячення нового храму на Рівненщині

Понеділок, 27 грудня 2010, 16:22
26 грудня, в неділю Праотців, греко-католицька громада м. Радивилова, що на Рівненщині, святкувала відкриття нового храму. О 12:00 всі вітали приїзд двох архиєреїв: Василя (Семенюка), Єпарха Тернопільського, та Йосафата (Говери), Екзарха Луцького. На урочистість прибуло духовенство Луцького екзархату та численні гості з Тернопільщини, Львівщини, Берестечка та Дубна.

26 грудня, в неділю Праотців, греко-католицька громада м. Радивилова, що на Рівненщині, святкувала відкриття нового храму. О 12:00 всі вітали приїзд двох архиєреїв: Василя (Семенюка), Єпарха Тернопільського, та Йосафата (Говери), Екзарха Луцького. На урочистість прибуло духовенство Луцького екзархату та численні гості з Тернопільщини, Львівщини, Берестечка, Дубна.

Після зустрічі та вітальних слів настоятеля новозбудованого храму Переображення Господнього о. Володимира Лищишина відбувся Чин освячення нового храму та урочиста Свята Літургія, яку очолив Владика Василь (Семенюк). У проповіді Владика наголосив на важливому аспекті Церкви, а саме спільнотності. Своєю наукою Єпарх Тернопільський закликав новозгуртовану громаду до суспільної та молитовної єдності, брати за за приклад Літургію, як вершину єдності послідовників Христа.

По закінченні Літургії подячне слово виголосив Владика Йосафат. Він подякував всім небайдужим, парафіянам та тим, хто тою чи іншою мірою посприяв цій урочистості.

Завершилося дійство подячним словом настоятеля храму о, Володимира, згадав поіменно всіх тих, хто зробив свій внесок у відкриття храму, оскільки перебував з ними щодня.

Окрасою урочистої події відкриття храму став спів братів Духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого.

 

http://www.lutsk-ugcc.org.ua/news/26-12-2010

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next