АКТУАЛЬНО

Освітяни Стрия роздумували над проблемою наркоманії

Понеділок, 10 березня 2014, 10:39
6 березня 2014 року відбулася відкрита зустріч із спільнотою католицьких вчителів на тему «Шляхи формування молоді. Громадянська відповідальність як суспільна чеснота». Захід відбувся в рамках всеукраїнського проекту «Суспільні дні УГКЦ», який реалізує Комісія УГКЦ «Справедливість і мир».

Товариство вчителів-католиків Стрия мало можливість ознайомитися з діяльністю міжнародного руху «Фазенда Надії» у Німеччині, який працює над допомогою узалежненим. Представники Руху Фолькар Дорнхайм та Марк Мюллер були гостями зустрічі та розповіли про свою діяльність, її значення та роль у громадянському суспільстві.

«Зміст нашої праці полягає в тому, щоб повертати надію тим, хто її втратив. За десятки років життєдіяльності нашого руху у світі більш як три тисячі осіб оздоровилися від різних видів залежності, а головно наркоманії у своїх важких випадках. Коли ж говорити про дітей та молодь з погляду особи вчителя, то важливим напрямком у її формуванні є творення відносин, стосунків із дітьми та молоддю, відкритість на їх інтереси, любити їх такими, які вони є»,  – зауважив Фолькар Дорнхайм.

На запитання, що може вирішити проблему наркоманії, колишній узалежнений від цієї недуги Марк Мюллер відповів: «Думаю, що від родини залежить багато. Часто діти, які від свого раннього віку формуються як особистості, є позбавлені любові у правдивому значенні цього слова, насамперед батьківської і материнської». Що ж до явних і незаперечних ознак узалежнення у своїй розмаїтій різновидності, то, на думку німецьких фахівців, існує «стан, коли людина відкладає життєво важливі справи і речі, щоб надати перевагу задоволенню  і виконанню потреби узалежненої пристрасті».

Учителі поділилися практичними складними випадками та ситуаціями в середовищі дітей і молоді, пов’язаними із різними проблемами узалежнення, зокрема від надмірного проведення часу перед комп’ютером, шкідливими та згубними звичками. У ході зустрічі відбулося також ділення досвідом та практичний пошук порад та кроків у вирішенні та допомозі при зазначених проблемах. Важливим висновком зустрічі стало спільне погодження ключового моменту, який уможливлює розв’язання цієї проблематики – це духовна складова, яка включає християнську віру, християнські практики і Святі Тайни, християнський приклад життя.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next